Ce spunea criminala de la Medicină despre copilul său: “Nu are nicio vină. Aș putea pierde sarcina din cauza poftelor” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o scrisoare pe care Carmen Bejan a adresat-o magistraţilor de la Tribunalul Arad, în iarnă, tânăra se plângea de condiţiile din penitenciar şi chiar spunea că sarcina îi este pusă în pericol. Ea spunea că nu are nici mâncare suficientă, nici îngrijire medicală adecvată. Acum, după ce fetiţa sa a murit, unele dintre cele spuse sunt de-a dreptul cutremurătoare.

Scrisoarea redactată de Carmen Bejan este structurată pe capitole, ideea principală a mesajului fiind strigătul de eliberare din arest. „În primul rând îmi fac griji pentru sănătatea copilului meu, atât fizică, precum și psihică. Sarcina este o stare foarte delicată, atât pentru mamă, cât și pentru copil, orice contact cu exteriorul poate duce la efecte pozitive sau negative asupra fătului. De ce consider eu că sistemul penitenciar nu este potrivit pentru creșterea și maturizarea fătului? Să vorbim prima dată despre medicație. De când am rămas gravidă singurele medicamente care mi-au fost date de penitenciar au fost 10 comprimate filmate de calciu, în rest, tot ce am avut nevoie a trebuit să îmi cumpăr din banii din cont, bani proprii. Dacă nu aveam bani, ce făceam? Rămâneam fără medicamentația necesară? Pentru că penitenciarul nu o poate asigura. Atunci de ce se țin femei gravide aici? Sau nu îi pasă nimănui de viitorul copilui, care are nevoie atât de vitamine, cât și de alte lucruri pe care penitenciarul nu le poate asigura?", scrie Carmen Bejan.

Studenta criminală de la Medicină şi traficantul de droguri care a lăsat-o gravidă s-ar fi îndrăgostit în bucătăria puşcăriei. Oficial ANP: "Este exclus"

EXCLUSIV Studenta criminală de la Medicină a fost lăsată gravidă de un traficant de droguri care se eliberează în aprilie

„Ce s-ar fi întâmplat dacă pierdeam sarcina?"

La capitolul „mâncare" studenta criminală este nemulțumită că timp de două săptămâni nu a primit mâncare vegetariană. „În legătură cu mâncarea, eu sunt vegetariană, iar convingerile mele religioase nu îmi permit să consunm carne deloc. Când a fost verificat faptul că întradevăr sunt gravidă, am fost trecută la regim de mâncare distrofic, iar mâncarea respectivă conține carne. Deși s-a știut situația mea, penitenciarul totuși m-a trecut la alt regim de mâncare decât cel vegetarian. Două săptămâni a durat până s-a soluționat plângerea mea, iar în acest interval de timp nu am avut ce să mănânc, decât ce avusesem adus de părinți, dar dacă nu aveam pachet ce făceam? Știți că primele luni sunt vitale pentru dezvoltarea fătului, ce s-ar fi întâmplat dacă pierdeam sarcina? Penitenciarul s-ar fi disculpat de orice vină, când de fapt toată vina i-ar fi aparținut?", mai întreabă fosta studentă, retoric. 

„Ce mă doare este că suferă copilul meu"

Tot la capitolul „hrană", Carmen Bejan reclamă că mâncarea pe care o primește este de proastă calitate, iar dacă nu ar primi pachet de la părinți în fiecare lună, nu ar putea duce sarcina normal, riscând chiar să piardă sarcina din cauza poftelor. „O altă problemă este faptul că am dreptul la un pachet de mâncare pe lună, dar nu ajunge pentru că este limitat, iar o lună de zile pentru o femeie gravidă este foarte puțin acel pachet. Pe la sfârșitul lunii trebuie să mă abțin să nu îmi fie rău căci nu am de unde lua vitamine și cele necesare pentru copilul meu, care se hrănește din corpul mamei. Poftele pe care le am, de multe ori îmi crează stări de rău pentru că multe alimente nu le pot primi prin vizită și nu am ce să fac decât să sufăr. Ce mă doare este că suferă copilul meu care nu are nicio vină. Aș putea pierde sarcina din cauza poftelor, dar bineînțeles că penitenciarul nu este interesat de așa ceva", s-a mai plâns tânăra.

EXCLUSIV Cum agăţa studentul măcelar de la Medicină: „Am făcut sex doar cu două femei. Carmen a fost a treia"
 

De ce studenta măcelară de la Medicină nu şi-a turnat iubitul ucigaş după tranşarea romului?


CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Studenţii ucigaşi de la Medicină la vârsta de 14 ani Carmen Bejan se află în carantină timp de o lună Carmen Bejan a fost încarcerată în Penitenciarul Arad

Judecătorul nu a fost impresionat

Magistratul căruia i-a fost adresată scrisoarea studentei criminale a ignorat plângerile studentei criminale. Judecătorul susține că situația din penitenciar nu o poate împiedica pe tânără să ducă sarcina cu bine. „Sarcina este una cu evoluție normală, fără vreun risc constant medical, executarea pedepsei până la acest moment nu a afectat în niciun mod sarcina, petenta putând deci continua executarea pedepsei chiar și în această situație. Stările negative nedefinite invocate nu au fost dovedite, întreruperea executării pedepsei pe perioada sarcinii nu ar modifica situația privind achiziționarea vitaminelor și ceaiurilor din bani proprii sau din susținerea financiară din partea familiei", a arătat magistratul în sentința prin care a respins cererea lui Carmen Bejan. 

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite