Băncile şi bogaţii nu au învăţat nimic după ce 2010 a fost anul jafurilor şi spargerilor în Timişoara ANALIZĂ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marile spargeri şi jafuri se pot repeta în orice moment. Poliţiştii recunosc că hoţii s-au specializat, dovadă că puţine cazuri au fost rezolvate. În 2010, băncile au fost ţintele preferate ale hoţilor, iar casele de schimb valutar şi oamenii de afaceri s-au situat pe locul doi.

Anul trecut oamenii legii au avut de anchetat tot mai multe cazuri de societăţi comerciale ce au fost prădate. Chiar dacă au profit, multe dintre societăţi nu şi-au instalat sisteme de pază şi protecţie sau chiar mai rău, au fost cazuri în care camerele video nu funcţionau. Ca atare, hoţii au avut o misiune uşoară, în timp ce poliţiştii au fost nevoiţi să claseze dosarele cu autor necunoscut.

În Sâmbăta Mare poliţiştii au fost alertaţi că un magazin de piese auto a fost spart, iar casiera a fost sechestrată şi bătută de agresor. Totul era însă înscenat, cei 4.000 de lei furaţi fiind ascunşi în lenjeria victimei. Fata plângea că un individ a jefuit-o. În realitate casiera s-a învineţit singură, după care s-a legat de un scaun până când a fost descoperită de un client căruia i-a povestit „drama" trăită. Şi-ar fi păstrat statutul de victimă dacă o sursă a poliţiei nu ar fi dat-o de gol: fata avea nevoie de bani pentru un cămătar.

image

În luna mai, o casă de schimb valutar din zona Complexului Studenţesc din Timişoara a fost jefuită de un bărbat care a ameninţat-o pe casieră şi a furat toţi banii. Acesta a plecat cu 25.000 de euro şi 20.000 de lei.

EXCLUSIV VIDEO Recompensă de 10.000 de lei pe capul hoţului de la casa de schimb valutar de la Timişoara

O săptămână mai târziu, o farmacie din centrul Timişoarei era prădată de un bărbat „înarmat" cu spray lacrimogen. Omul a reuşit să fure 100 de lei şi un telefon mobil al uneia dintre farmaciste.

image

Jaf la Farmacia Vlad din centrul Timişoarei. Hoţul a fugit cu 100 de lei

În luna iunie, doi bărbaţi cu feţele acoperite au intrat cu un pistol într-o sucursală BCR din Timişoara. Cei doi au imobilizat un paznic şi au ameninţat casieriţa, după care au fugit pe un motoscuter. Prejudiciul provocat de tâlhari este de 3.750 de lei.

Jaf armat la o sucursală BCR din Timişoara

O altă spargere a avut loc în luna august a acestui an. Hoţii au intrat peste o femeie, care avea grijă de casa ginerelui plecat la mare, şi au furat 200.000 de euro. Cazul nu a fost încă rezolvat, hoţii fiind de negăsit.

image

La începutul lunii septembrie, un hoţ a intrat într-o casă de pariuri situată pe bulevardul Simion Bărnuţiu la doar câteva minute de la deschidere. A scos un pistol dintr-un buzunar, l-a îndreptat spre cele două angajate care se aflau în local şi le-a forţat să intre în baie, unde le-a şi închis. În timp ce femeile erau sechestrate în toaletă, bărbatul a luat încasările de peste weekend, în valoare de 17.000 de lei şi dus a fost.

Jaf de 17.000 de lei la casa de pariuri Mozzart din Timişoara: pistolarul le-a închis pe angajate în baie

O lună mai târziu, o filială a Băncii Transilvania era prădată de un hoţ, care dispărea cu 16.000 de euro. După o săptămână de cercetări, poliţiştii l-au prins pe infractor. Se pare că el ar fi capul unor spargeri de bănci petrecute în toată ţara şi că ar fi comis o crimă în Dublin.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite