Afacerile „Doamnei Miliard”, cea mai bogată femeie din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După moartea soţului, miliardarul Iosif Constantin Drăgan, văduva acestuia, Veronica Guşă de Drăgan a devenit cea mai bogată femeie din România. Potrivit ultimului top Forbes, averea Veronicăi Drăgan se ridică la aproximativ 800-900 de milioane de euro. Multe din afacerile „Doamnei Miliard” funcţionează însă pe pierdere, iar datoriile sunt pe măsură.

Veronica Guşă de Drăgan a preluat frâiele „imperiului” construit de soţul său, Iosif Constantin Drăgan, cu mult înainte de moartea acestuia. Ultimul top Forbes, făcut public în 2010, arată că Veronica Guşă de Drăgan are o avere estimată la aproximativ 900 de milioane de euro, avere dublată faţă de 2009. Domeniile în care activează firmele văduvei lui Drăgan, şi care o clasează pe locul 5 în topul celor mai bogaţi români, sunt: distribuţie GPL, energie, mass-media, cultură, tipografii şi imobiliare. O persoană discretă, Veronica Guşă de Drăgan s-a „rupt” complet de spaţiul public. Adevărul de Seară a obţinut diagrama firmelor construite în jurul celei mai bogate femei din România.

Cea mai bogată româncă, văduva lui Constantin Drăgan, se apucă de afaceri cu eoliene

Veronica Guşă de Drăgan a preluat frâiele „imperiului” construit de soţul său, Iosif Constantin Drăgan, cu mult înainte de moartea acestuia. Ultimul top Forbes, făcut public în 2010, arată că Veronica Guşă de Drăgan are o avere estimată la aproximativ 900 de milioane de euro, avere dublată faţă de 2009. Domeniile în care activează firmele văduvei lui Drăgan, şi care o clasează pe locul 5 în topul celor mai bogaţi români, sunt: distribuţie GPL, energie, mass-media, cultură, tipografii şi imobiliare. O persoană extrem de discretă, Veronica Guşă de Drăgan s-a „rupt” complet de spaţiul public. Adevărul de Seară a obţinut diagrama firmelor construite în jurul celei mai bogate femei din România. 

De unde câştigă bani Cătălin Botezatu

Cât câştigă din afaceri Oana Zăvoranu, mama ei, cu care se judecă pentru avere şi Pepe


Administrator în 12 firme

Potrivit diagramei de relaţii, Daniela Veronica Guşă de Drăgan este administrator la 10 firme şi administrator şi asociat în două dintre ele. Firmele a căror administrator este Veronica Guşă de Drăgan sunt la rândul lor asociate în firmele deţinute de văduva miliardarului. Spre exemplu, Daniel Veronica Guşă de Drăgan este asociat şi administrator la firma Drago Vera Imobiliara SRL. Societatea este la rândul ei asociată în firmele ATE INVEST SRL (activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management) şi Vernoki Life Internaţional (servicii medicale), firme deţinute sau administrate de Veronica Guşă de Drăgan. Acesta este doar unul din exemplele de relaţii dintre firmele Veronicăi Drăgan.



Pierderi şi datorii

Ultimele bilanţuri contabile postate pe siteul Ministerului de Finanţe arată că multe din firmele Veronicăi Guşă de Drăgan funcţionează pe pierdere şi au datorii. Spre exemplu, Euro-Fina România SRL (consultanţăa si management), a avut în 2009 pierderi de 2,3 milioane de lei şi datorii de peste 18 milioane de lei. De asemenea, Drago Vera Imobiliara SRL, care are ca obiect de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor proprii sau închiriate, are înregistrate pierderi de 550.000 de lei şi datorii de 29.000.000 de lei. Pierderi au înregistrat şi firmele Drago Imobiliara şi Veroniki Art. Una din puţinele firme care merge pe profit este Mari-Gaz, 2.774.703 lei. Veroniki Life a obţinut de asemenea profit, dar suma este nesemnificativă, doar 5.167 de lei.

Zeci de milioane de euro de la Butan Gas



Una din companiile „cu greutate” deţinute în Banat de Veronica Guşă de Drăgan este Butan Gas Internaţional, filiala Lugoj. Firma bănăţeană funcţionează de câţiva ani pe profit zero, având pierderi, potrivit ultimului bilanţ, de peste 800.000 de euro şi datorii de aproape 900.000 de euro. Butan Gas, filiala Lugoj mai are de încasat de la clienţi 340.000 de euro. Bunurile firmei, clădiri, terenuri sau utilaje, se ridică însă la o valoare de peste 36.000.000 de euro. Cifra de afaceri a societăţii se ridică la aproximativ un milion de euro. La o privire de ansamblu, Grupul Drăgan, care are filiale în mai multe ţări europene, nu este afectat de criză. Într-un interviu acordat la sfârşitul anului trecut, Veronica Guşă de Drăgan, a declarat că afacerile conduse de ea sunt într-o permanentă dezvoltare, una din cele mai recente investiţii fiind staţia de depozitare a gazului de la Conteşti (cea mai modernă din Europa de Sud-Est), investiţie ce se ridică la peste 16 milioane de euro, dar şi investiţia în eoliene din judeţul Constanţa.

image
image

Cât câştigă din afaceri Oana Zăvoranu, mama ei, cu care se judecă pentru avere şi Pepe

Cât câştigă din afaceri Ştefan Bănică Jr, soţia sa, Andreea Marin, şi fosta sa iubire, Mihaela Rădulescu

Cât câştigă din afaceri Andreea Esca, Cristina Ţopescu şi Lucian Mîndruţă 

Cât câştigă din afaceri Inna, Loredana Groza, Jojo, Fuego şi Mihai Trăistariu

Cât câştigă din afaceri Marius Moga, Smiley şi CRBL

De unde câştigă bani Cătălin Botezatu

Cătălin Măruţă sau Dan Capatos? Vezi care câştigă mai mult din afaceri

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite