Medicii cu care Târgu-Mureșul se mândrește. Mâine îl aflăm pe câștigătorul campaniei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Află mâine cine este medicul cu care Târgu-Mureșul se mândrește
Află mâine cine este medicul cu care Târgu-Mureșul se mândrește

Campania ”Medicii cu care Târgu-Mureșul se mândrește” se apropie de final. Mâine va fi publicată povestea doctorului care a primit cele mai multe voturi din partea vizitatorilor site-ului mures.adevarul.ro. Mai jos puteți afla detalii despre medicii care s-au clasat pe locurile 2-5 în urma votului cititorilor.

Raed Arafat, sirianul care a schimbat medicina românească

Născut în Palestina, dar adoptat de târgumureșeni, medicul a înființat Serviciul Mobil de Urgență și Descarcerare în urmă cu două decenii, iar astăzi este subsecretar de stat în Ministerul Sănătății. Când spui Raed Arafat, gândul ți se îndreaptă fără greș la Serviciul Mobil de Urgență și Descarcerare sau, mai pe scurt, SMURD.

Tiberiu Bătagă, medicul pentru care ortopedia nu mai are secrete

Născut în urmă cu aproape 52 de ani, mureșeanul a absolvit cursurile UMF-ului în 1986, dedicându-se apoi în totalitate ortopediei și a dezvoltării constante a acestui domeniu medical. Conform unei statistici a Spitalului Clinic Județean, Tiberiu Băţagă a tratat din 1995 și până azi peste 21.000 de pacienți, iar alături de echipa sa de la spital realizează în jur de 700 de operații anual.

Radu Deac și-a dedicat viața chirurgiei cardiovasculare

Specialist recunoscut la nivel mondial, Radu Deac are la activ 7.000 de operaţii pe cord deschis, peste 3.000 de operaţii pe cord închis, dar şi 40 de transplanturi de cord efectuate atât în România, cât şi în Statele Unite ale Americii. Radu Deac și-a început cariera în 1967, ocupând funcția de preparator la Institutul de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, pentru ca, în anul 2000, să devină şeful Catedrei de Chirurgie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş.

Constantin Copotoiu, chirurgul pentru care primează dragostea faţă de pacienţi

Profesorul doctor Constantin Copotoiu, şeful Secţiei Chirurgie Genarală I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş a fost ales de 5,16% din cei  1.213 mureşeni, care şi-au votat medicii cu care se mândresc pe site-ul mures.adevarul.ro. Prof.dr. Constantin Copotoiu consideră că pentru un medic trebuie să primeze dragostea faţă de pacient şi dorinţa de a-i veni în sprijin.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite