Lui Tiberiu Bățagă i s-a ridicat statuie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lui Tiberiu Bățagă i s-a ridicat statuie
Lui Tiberiu Bățagă i s-a ridicat statuie

Conform unei statistici a Spitalului Clinic Județean, Tiberiu Băţagă a tratat din 1995 și până azi peste 21.000 de pacienți, iar alături de echipa sa de la spital realizează în jur de 700 de operații anual.

Este unul dintre cei mai energici profesioniști ai medicinei românești, cu un ritm de lucru ieșit din comun și resurse inepuizabile.

În aceste condiții, cunoscutul medic mureșean a fost declarat erou in muncă de către prietenii şi colegii care l-au sustinut în campania națională a unui post de radio. În urma acestui titlu onorific, lui Bățagă i s-a ridicat o statuie, la propriu! Doar şase români din întreaga ţară se pot bucura de acest privilegiu. Luat prin surprindere, doctorul s-a amuzat copios la vederea statuii.

Seamănă oarecum cu mine, aş fi preferat ca pe soclu să fie puşi toţi medicii de la care am învăţat şi eu. Atunci când ești în viață și ți se face o statuie te gândești dacă nu cumva cineva îți pune un gând rău, dar lăsând gluma la o parte vă spun sincer că fără colegii mei n-aş fi făcut atât de multe lucruri frumoase", a spus Tiberiu Băţagă, păstrându-și modestia caracteristică inclusiv într-o situație mai mult decât ieșită din comun pentru un doctor, aceea de a avea propria statuie, fiind încă în viață.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite