Suceava: Vacanţă la mare pe bani puţini: bilet de tren şi cort pentru dormit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă pleacă cu maşina personală ori cu trenul de seară de Mangalia, sucevenii care aleg ca destinaţie plaja de la Costineşti ori Mamaia vor să facă economie cât mai mare.

Majoritatea renunţă la cazarea scumpă din pensiuni şi hoteluri şi preferă să doarmă pe plajă ori în spaţiile de camping special amenajate.

“Este mult mai convenabil să mergem cu trenul deoarece suntem studenţi şi plătim în jumătate cu legitimaţia şi cupoanele, ne ajunge în jur de 30 de lei. Facem 10 ore dar nu contează atâta timp cât facem economie. La mare o să dormim în cort, îl avem cu noi, nu ne trebuie cazare”, povesteşte Mihai Cervinschi, student anul II la Inginerie Electronică în Suceava.

Un weekend cu peste 160.000 de turiști la mare

Pe litoral se fură ca-n codru!

La ora 16.00 pornesc camioanele Liberty Parade! Traficul este îngreunat, peste 50.000 de tineri vin spre Olimp

Tinerii povestesc că şi în anii trecuţi au dormit la fel, sub cerul liber şi nu au dat nici un ban la nimeni.

“Nu ne deranzează să mergem cu trenul, mergem noapte aşi e răcopare. Cred că cei care aleg maşina personală nu se gândesc la bani deloc, trebuie să fii nebun să plăteşti peste 300 de lei numai benzina când la tren dai în jur de 100 de lei”, adaugă Daniel Pascan, student la Psihologie în primul an.

Alţii însă aleg a doua variantă.

“Plec cu maşina pentru că durează prea mult cu trenul şi în felul acesta plec şi vin când vreau eu. Benzina mă costă 400 de lei dus întors, am motor de 1,6 şi acolo dorm în maşină, nu mă cazez nicăieri. Mai trebuie să plătesc taxa de pod la intrare în Constanţa care este până în 10 lei şi atât”, a spus Marcu Trofin, absolvent de liceu în vârstă de 19 ani.

Cei mai mulţi pleacă în fiecare seară cu acceleratul de 9.37 din Suceava iar la plajă dorm în corturi de două până la patru persoane.

Cei care doresc să călătorească cu trenul 10 ore trebuie să ştie că biletul întreg la clasa a II-a costă 62,6 lei iar la clasa I costă 98,1 lei.

Pentru cei care beneficiază de reducere de 50%, preţul biletului la clasa a II-a costă 31,3 lei. La un simplu calcul, cu 60 de lei orice tânăr poate merge câteva zile să se distreze la mare.

Cei care aleg să călătorească cu maşina personală vor scoate din buzunar în jur de 326 de lei dus-întors, deoarece din Suceava până la Constanţa sunt 520 de kilometri.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite