Suceava: Slujbă de înmormântare cu 20 de preoţi pentru Filaret Moţco, românul decapitat de afgani. Transmite un mesaj de condoleanţe familiei(UPDATE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat ieri Decretul privind conferirea post-mortem a Ordinului Naţional „Serviciul Credincios“ în grad de Cavaler lui Filaret Moţco, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru prestigioasa carieră în serviciul organizaţiilor internaţionale. Lasă un mesaj de condoleanţe familiei îndurerate a românului care şi-a găsit sfârşitul tragic în Afganistan.

Ora 10.30: Sicriul cu corpul neînsufleţit al lui Filaret Moţco a ajuns pe Aeroportul Otopeni, unde a fost primit cu onoruri militare.

Mai jos puteţi urmări imagini de la ceremonia de repatriere a corpului lui Filaret Moţco de pe Aeroportul Otopeni (sursa: Realitatea TV):

image
image
image
image

Ora 9.00: Trupul neînsufleţit al lui Filaret Moţco a ajuns astăzi în ţară. În jurul orei 10.30 va avea loc o ceremonie militară şi religioasă la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni, la care vor luat parte, pe lângă familie şi prieteni, ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, şi Francois Farah, coordonator interimar al operaţiunilor ONU în România.

Sicriul, însoţit de cei patru fraţi ai funcţionarului ONU şi de primarul comunei Izvoarele Sucevei, va fi transportat mai apoi de la Bucureşti la Suceava cu o aeronavă militară, iar de pe aeroportul Salcea va fi preluat de o maşină a armatei, cu care va ajunge în satul natal în cursul acestei după amiezi.
 
Înmormântarea va avea loc mâine, iar slujba va fi oficiată de circa 20 de preoţi din comunele din jur. Deşi familia ar fi vrut să-l înmormânteze duminică, nu se poate deoarece slujbele se ţin până la 12.00 şi ar fi fost prea târziu“, a declarat Mihail Mechno, primarul comunei Izvoarele Sucevei.

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat ieri Decretul privind conferirea post-mortem a Ordinului Naţional „Serviciul Credincios“ în grad de Cavaler lui Filaret Moţco, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru prestigioasa carieră în serviciul organizaţiilor internaţionale.

Citiţi şi: Filaret Moţco, cetăţean de onoare al comunei Izvoarele Sucevei

Mama lui Filaret Moţco, românul ucis în Afganistan: „Ni s-a spus că ONU se va ocupa de tot, dar ONU nu va plăti şi viaţa copilului meu"

Suceava: Trupul lui Filaret Moţco va fi preluat de la Bucureşti de cei patru fraţi ai săi (VIDEO)

Bistriţa: Liceul lui Filaret Moţco, în doliu după fostul absolvent

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite