Suceava: Interdicţii pentru poliţiştii şi vameşii eliberaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 48 de poliţişti de frontieră şi vameşi eliberaţi ieri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) nu au voie să se revină la muncă, dar nici să intre în contact cu ceilalţi complici.

„În baza art.145 alin.12 lit.c şi f Cod procedură penală, dispune ca pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara inculpaţii să respecte următoarele obligaţii: să nu se apropie de persoanele împreună cu care au comis faptele, martori, experţi şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect; să nu exercite profesia în exercitarea căreia au săvârşit faptele“, se arată în soluţia ÎCCJ.

Suceava: Întreg lotul Siret a fost pus în libertate în această dimineaţă

Pe lângă acestea, inculpaţii sunt obligaţi să nu părăsească ţara, să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să se prezinte la organul de poliţie de domiciliu conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.

Scene şocante la Palatul de Justiţie Suceava

Suceava: S-au reluat audierile în cazul vameşilor de la Siret (UPDATE, FOTO)

De asemenea, aceştia nu au voie să îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei de judecată şi să deţină,  să folosească sau să poarte vreo categorie de arme. În cursul zilei de astăzi ÎCCJ este aşteptată să facă publică motivarea soluţiei prin care a casat deciziile Curţii de Apel Suceava cu privire la menţinerea arestării preventive pentru 25 dintre cei 48 de şpăgari.

Viloaiele şpăgarilor de la Vama Siret (FOTO)

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite