Suceava: S-au reluat audierile în cazul vameşilor de la Siret (UPDATE, FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul vameşilor de la Siret a fost reluat în această dimineaţă la Curtea de Apel Suceava, începând cu ora 9.00. Judecătorii vor delibera în cursul acestei zile, urmând a se pronunţa în privinţa legalităţii măsurii arestării preventive a inculpaţilor.

Update ora 20.30: Din cei 48 de inculpaţi, 23 au fost puşi în libertate în această seară de magistraţii suceveni. 19 poliţişti de frontieră şi cei patru vameşi au primit răspuns favorabil din partea instanţei sucevene.

Aceştia sunt:  Daniel Barbă, Andrei Ciobanu, Marcel Coroi, Elena Cozminiuc, Cristina Filipoaia, Adrian Holcă, Virgil Jitariuc, Gheorghe Constantin Lavric, Romis Vasile Luchean, Dănuţ Dumitru Neagu, Gheorghe Neamţu, Rodica Nichiforiuc, Cristian Teodor Nicolovici, Fănel Florin Rădăcină, Bogdan Constantin Rurac, George Slevoacă, Florin Sticleţ, Sorin Doru Strugar, Vasile Adrian Bălici şi cei patru vameşi: Simion Coroliuc, Nicu Cezar Schipor, Sorin Constantin Şcladan şi Lazăr Ungureanu.

Acestora le-a fost înlocuită măsura arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi ţara. Chiar dacă cei 23 au fost eliberaţi de judecătorii Curţii de Apel Suceava, ei nu se vor întoarce în vilele lor, decât dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va respinge recursul Parchetului la decizia luată în această seară. Celorlalţi 25 de inculpaţi le-a fost prelungit mandatul de arestare care expiră marţi, pe 3 mai, cu încă 60 de zile.

Update ora 13.20: Audierile s-au încheiat în urmă cu câteva minute. Toţi cei 48 de inculpaţi vor fi mutaţi în cursul zilei de astăzi la Penitenciarul Botoşani.

image

Pronunţarea sentinţei se va face în cursul acestei după-amiezi, avocaţii acuzaţilor fiind anunţaţi că acest lucru se va întâmpla până cel târziu în jurul orei 19.00.

image

Grupul iniţial de 48 de de poliţişti de frontieră şi vameşi arestaţi pentru corupţie, a fost împărţit în două în cursul audierilor de ieri.

image

Acest lucru s-a întâmplat din cauză că unii avocaţi din partea apărării nu erau familiarizaţi cu dosarul şi din cauză că micuţa sală de şedinţă nu a putut face faţă mulţimii de inculpaţi, avocaţi, mascaţi şi poliţişti înghesuiţi ca sardelele în cutie.

image

Primul termen al procesului pe fond a fost fixat pe data de 12 mai.

image

Citiţi şi: Spectacolul şpăgarilor a ajuns la Suceava (FOTO)

Scene şocante la Palatul de Justiţie Suceava

Suceava: 66 de angajaţi ai PTF Siret judecaţi pentru şpăgi de 3,6 milioane lei

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite