Suceava: Verificări la sânge în Vama Siret. Pasagerii sunt controlaţi şi în buzunare (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care trec frontiera pe la Siret se plâng că aşteaptă ore în şir

După exact două săptămâni de când Vama şi Punctul de Trecere a Frontierei Siret au vuit de mascaţi, procurori şi ofiţeri sub acoperire, situaţia s-a înrăutăţit pentru cei care sunt nevoiţi să treacă frontiera. Dacă în weekend, cea mai aglomerată perioadă a săptămânii, treceau vama aproximativ 7.000 de oameni, acum, după arestarea celor 59 de vameşi şi poliţişti de frontieră, traficul s-a redus la aproximativ 4.500 de persone.

image

Fie că merg la cumpărături, transportă diferite mărfuri sau pur şi simplu merg la dentist, oamenii se plâng că pierd ore în şir la cozile formate în vamă. „Am aşteptat patru ore la coadă. Nu aveam nimic în maşină pentru că am fost la dentist. Mi-am cumpărat doar o canistră de benzină de 10 litri. Nu mi se pare normal ca eu, venind de la doctor să stau atât de mult în frig“, ne-a declarat suceveanul Ştefan Ivancov.

 
Controalele durează zeci de minute


Cei care transportă  regulat diferite mărfuri din Ucraina în România au observat că, controalele vameşilor sunt mult mai amănunţite şi durează mult mai mult ca în trecut. „M-am dus să îmi fac plinul la maşină şi mi-am mai luat şi o canistră de 10 litri că doar atât avem voie. Am stat o oră şi jumătate la coadă şi alte 20 de minute la control. Acum sunt mult mai sereri“, ne-a spus Titi Lupu, în vârstă de 56 de ani.

image

Sucevenii care erau obişnuiţi să îşi aducă ţigări la jumătate de  preţ faţă de cele din judeţ, acum se plâng că nu pot să treacă decât două pachete. „Dacă te prind cu trei pachete de ţigări ţi le confiscă şi te trimit chiar înapoi. Am auzit că le şi distrug de faţă cu oamenii“, a completat Titi Lupu, nemulţumit de situaţie.


Tranzitează Ucraina pentru mâncare


Sucevenii care au trecut de Vama şi PTF Siret susţin că maşinile le-au fost controlate la sânge. „Am mers să ne cumpărăm mâncare pentru un parastas. Am stat jumătate de oră la control, ne-au dat jos tot ce aveam în maşină. Ne-au dezbrăcat şi ne-au verificat la sânge. Ne-au controlat până şi în buzunare“, ne-a spus Liviu Manglovschi, din Măriţei, judeţul Suceava. Potrivit oamenilor, preţurile la alimente sunt cu aproximativ 20% mai mici decât în Suceava.

image


Controale de la Bucureşti al IJPF Suceava


La aproximativ o săptămână de când au avut loc descinderile în vamă, Inspectorul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) Bucureşti şi-a trimis reprezentanţii în teritoriu. „De luni, o comisie de la IGPF face ferificări în IJPF Suceava. Controalele vizează managementul şi structurile operative ale inspectoratului“, a explicat Ilie Seriţan-Poroch, purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava. Chiar dacă nimeni nu recunoaşte oficial care este rostul ofiţerilor de la centru, aici în teritoriu, surse neoficiale susţin că aceste controale au legătură cu evenimentele care au dus la arestările de acum două săptămâni.

Citiţi şi:

Suceava: ÎCCJ a respins recursurile şi rundei a doua de poliţişti de frontieră

Descinderile din vămi au scumpit ţigările de contrabandă

Suceava: Spăgarii de la Siret au fost suspendaţi din funcţie

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite