Descinderile din vămi au scumpit ţigările de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficanţii au luat o pauză de câteva zile, fapt care a dus la scumpirea ţigărilor de contrabandă de pe piaţa neagră cu mai mult de 10%.

Moldovenii de la graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina care se ocupau cu traficul de ţigări de contrabandă au majorat tarifele cu până la 1 leu pentru fiecare pachet. Scumpirile au apărut de câteva zile, de când au început descinderile la punctele de trecere a frontierei din Siret, dar şi din vestul ţării. Astfel, traficul de persoane prin vama Siret, dar şi în cele de la graniţa judeţului Botoşani cu Republica Moldova şi Ucraina a scăzut în două zile cu 30%. Astfel, traficanţii care aduceau cantităţi mari de ţigări au renunţat să mai facă contrabandă. Acest lucru a dus la scumpierea pachetului de ţigări cu sume cuprinse între 50 de bani şi 1 leu. În Piaţa Mare din Suceava, un bărbat vindea miercuri un pachet de Robinson şi Viceroy cu 7 lei, cu 1 leu mai mult decât săptămâna trecută. Un pachet de Next îl dădea cu 7,5 lei, faţă de 6,5 lei zilele trecute.

Citiţi şi: Suceava: Fostul şef al Vămii Siret se teme pentru familia sa

„S-au scumpit. Nu aţi auzit ce s-a întâmplat la vamă?! Nu mai putem trece aşa uşor şi nu mai avem multe cartuşe“, a spus un bărbat care vindea tutun din Basarabia în Piaţa Mică din cartierul George Enescu. La Vama Siret, timpii de aşteptare au crescut cu până la o oră pentru că poliţiştii şi vameşii fac controale amănunţite. „Sâmbătă şi duminică au tranzitat vama aproximativ 4.500 de persoane. De obicei, în weekend, treceau aproximativ 6.000 de persoane“, ne-a spus Ilie Poroch Seriţan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Citiţi şi: Suceava: Şpaga de la Vama Siret ajungea în buzunarele a o treime din poliţişti. În 6 ore se strângeau şi 25.000 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite