Suceava: Şpaga de la Vama Siret ajungea în buzunarele a o treime din poliţişti. În 6 ore se strângeau şi 25.000 de lei.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei 172 de poliţişti de frontieră care lucrau la Sectorul Poliţiei de Trecere a Frontierei Siret, 54 sunt cercetaţi  pentru luare de mită în formă continuată şi constituire de grup infracţional organizat.

Direcţia Naţională Anticorupţie a prezentat în această dimineaţă firul reţelei de la Vama Siret. 59 de poliţişti şi vameşi, dintre care şi comisarul de poliţie, fost şef al PTF Siret sunt cercetaţi penal. Aurel Anea, şeful PTF Siret este cercetat pentru „infracţiunile de luare de mită în formă continuată şi constituire de grup infracţional organizat“. Astfel, din cei 172 de poliţişti de frontieră care sunt angajaţi la SPTF Siret, 54 au fost săltaţi de procurorii DNA şi DGA ieri, fie de la muncă fie de la domiciliu.

Din probele administrate până în prezent de DNA rezultă că pentru a trece frontiera cu 30 de cartuşe de ţigări o persoană oferea lucrătorului vamal aproximativ 150 lei drept mită, iar poliţistului 50 de lei. Sumele primite de poliţiştii care lucrau pe o tură variau între 7.000-8.000 lei până la 20.000-25.000 lei, în condiţiile în care, într-o tură lucrau aproximativ 10-12 persoane.

Citeşte şi Poliţist şpăgar de la Siret: „Au fost şi vremuri mai bune. Plecai cu sacoşa de bani acasă: băgai 20 de bus-uri înainte, aveai 2.000 de dolari”

Suceava: 77 de vameşi şi poliţişti din Vama Siret reţinuţi pentru trafic de ţigări (UPDATE. FOTO)

Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, aceştia urmând a fi prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Până la ora 11.00, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a unui număr de 15 din cei 59 de inculpaţi.

Pentru ca lucrurile să se desfăşoare normal la PTF Siret, reprezentanţii IJPF au adus poliţişti de la Vicov şi Brodina.

„Au fost suplimentate efectivele de poliţişti de la Sectoarele Poliţiei de Frontieră Vicov şi Brodina pentru ca activitatea să se desfăşoare normal. Astfel, au fost aduşi 10 – 15 poliţişti, iar dacă va fi nevoie vom mai suplimenta efectivele“, ne-a spus în această dimineaţă Ilie Poroch Seriţan, purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite