Suceava: Spăgarii de la Siret au fost suspendaţi din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primii 15 poliţişti de frontieră de la Siret care au fost arestaţi la finalul săptămânii trecute rămân în arest.

Recursurile înaintate de cei 59 de poliţişti de frontieră arestaţi, de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, au fost respinse în cazul primilor 15 arestaţi. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ieri contestaţiile primilor 15, astăzi urmând ca restul să se prezinte în faţa magistraţilor până vineri inclusiv, deoarece intră în ture de câte 15.

Botoşani: Un traficant de ţigări şi-a plătit libertatea cu 100.000 de lei!

„Din punctul meu de vedere, în momentul arestării iniţiale de către Curtea de Apel Bucureşti a tuturor a fost încălcat dreptul la apărare al acestora prin faptul că dosarele de urmărire penală ataşate fiecăreia dintre cele patru referate de propunere de arestare preventivă (identice) nu erau complete. 45 dintre persoane nu erau audiate în totalitate", a explicat avocatul Ionel Andrişan, care-i apără pe şase din cei arestaţi.

Astfel, agentul şef adjunct Adrian Holcă, agentul principal Daniel Grigoraş, agetul Ovidiu Vasile Sasu, agentul şef principal Constantin Andrişan, agentul Iulian Radu, agentul şef Mihai Doru Tocilă, agentul Elena Cozminiuc, agentul şef adjunct Mihaela Elena Cosic, agentul şef adjunct Sorin Sumanaru, agentul şef adjunct Vasile Secrier, agentul şef Toader Ilieş, agentul şef Cristian Filipoaia, agentul principal Florin Constantin Matei, agentul Andrei Ciobanu şi agentul principal Virgil Jitariuc vor rămâne în arest preventiv pentru 29 de zile.

„Toţi au beneficiat de dreptul la tăcere şi nu au dat declaraţii complexe în faţa instanţei", ne-a declarat avocatul Ionel Andrişan. De asemenea, în urma deciziilor luate de Curtea de Apel Bucureşti care a hotărât arestarea celor 55 de poliţişti de frontieră şi patru vameşi de la Siret, Inspectoratul Judeţean de Poliţie de Frontieră (IJPF) Suceava i-a suspendat din funcţie pe cei 55 de poliţişti.

„Toţi cei care au fost arestaţi pentru 29 de zile au fost suspendaţi din funcţie şi s-a dispus cercetarea prealabilă de către IJPF Suceava", ne-a declarat Ilie Seriţan-Poroch, purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava.

Astfel, din cei 172 de poliţişti de frontieră care sunt angajaţi la SPTF Siret, 54 au fost săltaţi de procurorii DNA şi DGA alături şeful PTF Siret, Aurel Anea. Pentru ca lucrurile să se desfăşoare normal la PTF Siret, reprezentanţii IJPF au adus poliţişti de la Vicov şi Brodina.

„Au fost suplimentate efectivele de poliţişti de la Sectoarele Poliţiei de Frontieră Vicov şi Brodina pentru ca activitatea să se desfăşoare normal. Au fost aduşi 10 - 15 poliţişti, iar dacă va fi nevoie vom mai suplimenta efectivele", a mai spus Ilie Seriţan-Poroch.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite