Suceava: ÎCCJ a respins recursurile şi rundei a doua de poliţişti de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contestaţiile celor 14 poliţişti de frontieră care s-au prezentat azi în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu speranţa de a fi eliberaţi nu au avut sorţi de izbândă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins toate recursurile formulate de cea de-a doua rundă de poliţişti de frontieră de la Siret care au fost arestaţi săptămâna trecută. Dacă ieri ÎCCJ a respins recursurile primilor 15 poliţişti, azi, la ora 13.00 alţi 14 au fost prezenţi în faţa magistraţilor ÎCCJ. În această seară Înalta Curte a hotărât ca răspunsul să fie în defavoarea poliţiştilor arestaţi.

Este vorba de Gheorghe Constantin Lavric, Radu Lucanu, Ionel Marinel Gîză, Daniela Căpăţână, Vasile Adrian Bălici, Cristinel Ţiprigan, Cătălin Dumitru Zebreniuc, Valentina Ioana Sauciuc, Adrian Petru Mudrac, Fănel Florin Rădăcină, George Slevoacă, Gheorghe Alin Pavlovici, George Bogdan Ungureanu şi Ilie Zahariuc.

"Am criticat hotărârea de fond pentru că arestarea s-a făcut fără a se indica individual, circumstanţial şi în funcţie de cota de contribuţie a fiecăruia la săvârşirea faptelor, pentru că încadrarea juridică dată comportă discuţii şi pentru că nu există probe că urmărirea penală s-ar desfăşura în bune condiţii cu inculpaţii liberi. Practic, poliţiştii de frontieră nu aveau în atribuţii controlul bagajelor şi deci, vreo modalitate de implicare în traficul de ţigări", ne-a explicat avocatul Ionel Andrişan prezent astăzi la procesul de la Bucureşti, acesta fiind unul dintre avocaţii care-i apără pe poliţişti.

Mâine, alţi 15 poliţişti vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor ÎCCJ pentru recurs la decizia Curţii de Apel Bucureşti de a fi cercetaţi în stare de arest preventiv pentru 29 de zile.

Citiţi şi: Suceava: Spăgarii de la Siret au fost suspendaţi din funcţie

Contrabandiştii suceveni filaţi de mai bine de un an de procurori din Argeş

Viloaiele şpăgarilor de la Vama Siret (FOTO)

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite