Suceava: Contrabandişti din Ulma prinşi cu 8.300 pachete de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan B., de 21 ani, şi Georgiana T., de 18 ani, ambii din comuna Ulma, care se aflau în interior, au abandonat iniţial autoturismul în care se aflau ţigările, însă au revenit la faţa locului şi şi-au recunoscut faptele.

Ieri dimineaţă, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina au executat o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări, ocazie cu care au depistat în trafic, pe raza localităţii Straja, un autoturism Audi A6 în care se aflau două persoane despre care existau suspiciuni că sunt implicate în acţiuni de contrabandă.

Întrucât şoferul nu s-a supus semnalelor regulamentare de oprire, s-a trecut la urmărirea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice şi optice de avertizare. La scurt timp, maşina a fost găsită abandonată la ieşirea din comuna Straja, iar în interior s-a constatat că se afla o cantitate impresionantă de ţigări”, a precizat Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava. 

Ioan B., de 21 ani, şi Georgiana T., de 18 ani, ambii din comuna Ulma, care se aflau în interior, au abandonat iniţial autoturismul, însă au revenit la faţa locului şi şi-au recunoscut faptele.
 
În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii de frontieră s-a stabilit că autoturismul aparţine lui Gheorghe B., de 20 de ani, domiciliat în Ulma, fratele şoferului, care i l-a încredinţat pentru a transporta ţigările de contrabandă. Potrivit poliţiştilor, cantitatea de 8.300 pachete, dintre care 5.490 marca „Karelia Slims”, de provenienţă Duty Free, şi 2.810 pachete marca „Robinson”, de provenienţă Republica Moldova, urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din judeţul Suceava.

Citiţi şi: Suceava: Traficant de cannabis în arestul poliţiei

Suceava: Prins în timp ce încerca să introducă în ţară 6.000 de pachete de ţigări

Celor două persoane din autoturism şi proprietarului acestuia li s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea atribuirii numărului unic”, a spus Ilie Poroch-Seriţan.


Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 93.980 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul SPF Brodina, în vederea continuării cercetărilor.

Citiţi şi: Suceava: Rădăuţean prins cu ţigări de contrabandă în valoare de 26.000 lei

Suceava: Bunuri în valoare de 1,6 milioane lei confiscate de poliţiştii de frontieră

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite