Suceava: Bunuri în valoare de 1,6 milioane lei confiscate de poliţiştii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din totalul valorii, 1,2 milioane lei au însemnat ţigări de contrabandă, respectiv 211.151 de pachete, în primul trimestru al acestui an.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie de Frontieră (IJPF) Suceava, în primele trei luni ale acestui an, poliţiştii de frontieră au confiscat bunuri în valoare de 1.606.936 lei, acestea constând în ţigări, cafea, băuturi alcoolice şi textile. Din cei peste 1,6 milioane lei, ţigările de contrabandă au însemnat 1,2 milioane lei.

Pe linie de contrabandă s-au înregistrat 30 de cazuri în care au fost implicate 57 de persoane, constatându-se 34 de fapte penale. Din totalul ţigărilor confiscate 167.586 de pachete în valoare de 1.002.771 lei sunt ţigări de contrabandă.  „S-au  înregistrat 77 de lucrări penale, sub aspectul comiterii a 104 fapte penale (contrabandă - 32,  constituire grup organizat - 2, regimul frontierei – 22, infracţiuni de fals - 3, alte genuri de infracţiuni - 45), săvârşite de 112  persoane”, a explicat Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava.

Prin Punctele de frontieră din cadrul IJPF Suceava au trecut 307.563 persoane care au circulat cu 142.881 mijloace de transport şi nu s-a permis din diverse motive intrarea în ţară a 107 persoane şi ieşirea a 25 persoane. Pentru încălcarea  prevederilor regimului vamal de către diverşi cetăţeni, în special pentru trafic cu ţigări şi contrabandă, IJPF Suceava a făcut 32 de propuneri de anulare a vizei  către Ministerul Afacerilor de Externe.

În zona de competenţă a IJPF Suceava au fost înregistrate 21 treceri ilegale ale frontierei de stat  în care au fost depistate 47 de  persoane. În cadrul cooperării cu organele administraţiei publice locale s-au desfăşurat întâlniri de lucru între reprezentanţi ai inspectoratului şi reprezentanţi ai autorităţilor locale judeţene precum şi cu autorităţile locale din localităţile limitrofe frontierei de stat a României.

„Pe plan extern a existat o bună colaborare cu grănicerii ucraineni  axată pe schimbul de date şi informaţii, în baza documentelor de cooperare încheiate la nivel teritorial. În perioada analizată au avut loc 50 de  întâlniri cu reprezentanţii Detaşamentului de Grăniceri Cernăuţi şi structurilor subordonate,  au fost transmise părţii ucrainene 73 comunicări şi s-au primit 74 de comunicări”, a mai spus reprezentantul IJPF Suceava.

Citiți și: Suceava: Rădăuţean prins cu ţigări de contrabandă în valoare de 26.000 lei

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite