Suceava: Traficant de cannabis în arestul poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un student moldovean a fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce încerca să vândă jumătate de kilogram rezină de cannabis, unui agent sub acoperire, contra sumei de 2.300 euro.

Magistraţii Curţii de Apel Suceava au respins în cursul acestei zile, recursul formulat de către Tudor Craveţ la propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile din data de 16 aprilie 2011 pentru trafic de droguri, constituire sau iniţiere de grup infracţional organizat şi complicitate la introducerea în ţară a drogurilor.

În deschiderea şedinţei, Radu Ursărescu avocatul din partea apărării a depus la dosar o serie de înscrisuri reprezentând 15 diplome sportive, caracterizări ale tânărului venite de la clubul sportiv unde se antrenează şi din Republica Moldova. Acesta a susţinut că în opinia sa nu sunt întrunite suficiente condiţii pentru impunerea reţinerii clientului său în arest, considerând că Parchetul ar fi trebuit să dovedească în ce fel ar reprezenta Tudor Craveţ un pericol pentru societate. Totodată, avocatul a menţionat că Tudor Craveţ, prin declaraţiile pe care le-a dat, a mărturisit că se face vinovat de trafic de droguri, detaliind modul în care a săvârşit fapta şi oferind anchetatorilor numele altor persoane implicate în aceste activităţi, apreciind însă că tânărul nu se face vinovat de celelalte acuzaţii care i se aduc.

În expunerea sa, procurorul a susţinut că începând cu luna ianuarie a acestui an, Tudor Craveţ a iniţiat un grup care avea ca scop distribuţia de droguri pe raza municipiului Suceava, cu precădere în campusul universitar sucevean, grup care a făcut o pauză în activitate doar în perioada de început a lunii februarie când au întâmpinat probleme la vamă din cauza anchetelor. Procurorul DIICOT a ţinut să sublinieze faptul că situaţia în ceea ce priveşte traficul şi consumul de droguri este serioasă, amintind judecătorilor despre un alt caz de trafic de cannabis aflat pe rol şi în care este implicat Alexandru Lucian Flutur, un alt sportiv, student la Universitatea Suceveană.

Tudor Craveţ, în vârstă de 20 ani, din oraşul Soroca, Republica Modova, a fost prins în flagrant în ziua de 15 aprilie 2011, în parcarea unui hypermarket de la intrarea în cartierul Obcini, în timp ce încerca să vândă unui agent sub acoperire 500 grame rezină de cannabis, contra sumei de 2.300 euro.

Din ancheta DIICOT reiese că drogurile au fost primite de către Tudor Craveţ în două tranşe, fiind trimise din Republica Moldova cu un microbuz. Pentru a nu trezi suspiciuni la vamă, drogurile erau împachetate ingenios într-o folie impermeabilă şi introduse în borcane cu gem sau smântână.

După realizarea flagrantului, anchetatorii au făcut şi două percheziţii, una în camera din campusul universitar în care era înregistrat Tudor Craveţ şi una la un apartament din cartierul George Enescu, de pe aleea Lazăr Vicol, unde locuia de fapt tânărul, în chirie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite