EXCLUSIV: Slobozia: A început evacuarea familiilor din Feteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Digul construit din saci cu nisip şi pământ nu poate ţine piept debitului mare de apă. În cartierul Buliga din Feteşti, localnicii sunt în acest moment evacuaţi de forţele de ordine.

UPDATE: 21.40: Lucrurile continuă să se înrăutăţească în zona Feteşti, unde Dunărea îşi continuă asaltul.

„Cotele apelor au crescut cu opt centimetri astăzi şi vor continua să crească până pe data de 8 iulie. Le-am spus oamenilor să îşi facă bagajele. Până acum, toate animalele din gospodării au fost deja evacuate, urmează să fie evacuaţi toţi oamenii. Aceştia se vor duce la rude sau vor fi cazaţi în adăposturile pe care le-am amenajat pentru ei. Am supraînălţat digul cu aproximativ 60 de centimetri. Digul are o lungime de trei kilometri, dintre aceştia, doi în zona Parcului Trandafirului, unde sunt peste 120 de locuinţe, şi un alt kilometru în zona cartierului Buliga. În zona Parcului Trandafirului, apa a intrat pe străzi, dar nu o să fie nevoie de evacuarea oamenilor din zonă. Astăzi, peste 200 de forţe de ordine au fost aici, să ne ajute. Am pus până în prezent peste 25.000 de saci de nisip“, a precizat edilul municipiului Feteşti, Gheorghe Catrinoiu.

Forţe sporite ale Armatei şi Jandarmeniei au intervenit pentru a-i ajuta pe oameni. Aceştia au lăsat agoniseala de o viaţă, s-au suit în camioane şi au plecat departe de pericol.

CITIŢI ŞI:

LA FETEŞTI A VENIT ARMATA

DIGUL DE LA FETEŞTI CEDEAZĂ

FETEŞTIUL LA UN PAS DE DEZASTRU

„Apa este într-o continuă creştere. Se infiltrează în continuare în dig. Am luat decizia de a-i evacua pe localnicii din zonă. Este vorba în momentul de faţă despre 11 familii, care locuiesc aproape de mal. Noi avem instalate şi două puncte de ajutor, în sala de sport a Grupului Şcolar Industrial şi în curtea unei societăţi comerciale“, a declarat Gheorghe Catrinoiu, edilul din Feteşti

Mai citiţi şi:

DUNĂREA AMENINŢĂ SĂ ÎNGHITĂ FETEŞTIUL

CARTIERUL BULIGA DIN FETEŞTI CUPRINS DE APE

ZONA FETEŞTI LA UN PAS DE A FI INUNDATĂ

Prefectura a pregătit două puncte de colectare/Vezi aici unde și ce puteți dona sinistraților din țară

Dunărea a depășit cota istorică la Brăila și a inundat câteva clădiri de pe Faleză/Află de aici prognoza (FOTOGALERIE)

„Nivelul apei este într-o continuă creştere.Punctul critic va fi atins pe data de 8 iulie, când debitul va înregistra cota maximă de 13 centimetri. Până atunci, apele vor creşte cu 3 centimetri în fiecare zi“, a mai precizat primarul feteştean.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite