Slatina: Un sindicat Pirelli în stradă, celălalt îşi „conservă resursele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce un sindicat din cadrul Pirelli Tyres iese în stradă nemulţumit de salarizare, celălalt aşteaptă negocierile contractului colectiv.

Acţiunea liderului Sindicatului „Speranţa” de a intra în greva foamei şi de a fi susţinut la ieşirea din tură de alţi salariaţi prin proteste spontane nu a atras solidarizarea Sindicatului Liber Pirelli, mult mai numeros. „În urma şedinţei consiliului nostru de conducere, am decis să adoptăm o poziţie neutră faţă de protestul declanşat de domnul Stanciu. Sindicatul Liber nu consideră această formă de protest (greva foamei) o modalitate potrivită pentru a rezolva situaţiile conflictuale din cadrul întreprinderii”, declară liderul Elarion Băbărelu.
Deşi recunoaşte că sunt probleme legate de salarizare, Băbărelu consideră că negocierile trebuie purtate la înnoirea Contractului Colectiv de Muncă, nu prin proteste: „Este adevărat că există anumite probleme ca în orice întreprindere, în special de salarizare, dar ne conservăm resursele şi energiile pentru luna iunie când vom declanşa negocierile anuale ale CCM, unde vom putea utiliza toate formele de protest într-un cadru legal, cu cele mai mari şanse de câştig de drepturi. Noi, partenerii sociali din cadrul Pirelli Tyres, avem în fiecare lună o întâlnire în cadrul căreia dezbatem toate problemele pe care le considerăm importante, avem un contract, bun sau rău, semnat de toţi partenerii sociali. Nu văd de ce am apela la o asemenea formă de protest atâta timp cât avem toate celelalte posibiltăţi de comunicare sau atac la dispoziţie”. Acesta mai consideră că „Dragoş Stanciu este greşit consiliat de persoane din lumea sindicală care au anumite interese şi care, se pare, că primează”.

Citeşte şi:

200 de salariaţi Pirelli, solidarizaţi cu sindicalistul aflat a patra zi în greva foamei

VIDEO/ UPDATE/ Sindicalist în greva foamei la Pirelli Tyres. Conducerea companiei spune că acţiunea este nejustificată

Sindicalistul de la Pirelli, în a doua zi de grevă. Muncitorul a înfruntat frigul de azi-noapte, protestând în faţa companiei

Angajatul aflat în greva foamei: „Mâine mi se vor alătura şi alţi colegi şi va exploda mămăliga la Pirelli”

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite