Slatina: Sindicalistul de la Pirelli, în a doua zi de grevă. Muncitorul a înfruntat frigul de azi-noapte, protestând în faţa companiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dargoş Stanciu, sindicalistul de la Pirelli Tyres, care a intrat ieri dimineaţă în greva foamei, continuă şi astăzi protestul.

Cu o pancartă agăţată de gât, prin intermediul căreia anunţă forma de protest- greva foamei, dar şi nemulţumirile care l-au determinat să iasă în stradă, muncitorul a petrecut toată noaptea în faţa companiei. “Sunt aici de ieri dimineaţă, nu plec acasă până când conducerea nu îmi va asculta problemele. Aseară mi s-au alăturat în jur de 80 de angajaţi, care au stat cu mine timp de câteva ore, apoi au plecat acasă, la familii. Eu am rămas aici toată noaptea. Astăzi au venit alţi câţiva colegi care mă susţin. Voi face greva foamei cât timp voi rezista”, a spus Dragoş.

"Bătaie de joc!"

Protestatarul susţine că a pregătit şi o listă cu revendicările salariaţilor pe care o va înmâna luni reprezentanţilor Pirelli. “Ieri, cei de la conducere m-au chemat să discutăm, iar când au văzut că stau de vorbă cu cei de la presă nu m-au mai primit. Astăzi şi mâine nu se află în companie, sunt liberi, aşa că îi aştept aici până luni. Am făcut un comunicat cu revendicările angajaţilor pe care îl voi transmite conducerii. Ne-am săturat de salarii mici, munca este multă, iar personalul foarte puţin. În străinătate, un angajat Pirelli are salariul de aproape 1.500 - 1.800 de euro, pe când aici ia doar 250 - 280 de euro, bătaie de joc!”, a spus sindicalistul.

Citeşte şi: VIDEO/ UPDATE/ Sindicalist în greva foamei la Pirelli Tyres. Conducerea companiei spune că acţiunea este nejustificată

Monitorizat de medici

Dragoş Stanciu susţine că nu va ieşi din greva foamei până când problemele nu îi vor fi rezolvate. El este monitorizat de un echipaj de la Ambulanţă, care îi măsoară zilnic tensiunea. “De dimineaţă, în jurul orei 06.00, grevistul a sunat la 112 şi a cerut ajutorul unui echipaj. O ambulanţă s-a deplasat la faţa locului, iar bărbatul a primit îngrijiri medicale”, a spus dispecera de la Serviciul de Ambulanţă Olt.

Conducerea Pirelli Tyres consideră că acţiunea sindicalistului este nejustificată. “Pirelli Tyres România consideră forma de protest iniţiată ca fiind nejustificată, neexistând nicio plângere înaintată conducerii până la momentul declanţării protestului. Politica salarială a Pirelli este în concordanţă cu legislaţia în vigoare”, se arată într-un comunicat al companiei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite