Slatina: VIDEO/ UPDATE/ Sindicalist în greva foamei la Pirelli Tyres. Conducerea companiei spune că acţiunea este nejustificată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Sindicatului „Speranţa” Pirelli Tyres, Dragoş Stanciu, a intrat astăzi începând cu ora 7.00 în greva foamei. La ora 15.00, la ieşire din tură, i se vor adăuga la protest şi alţi membri de sindicat.

UPDATE/ ora 15.20   Conducerea Pirelli Tyres a adoptat o poziţie oficială în legătură cu protestul, considerând că acţiunea sindicală este nejustificată, însă este dispusă dialogului. "Pirelli Tyres România consideră forma de protest iniţiată ca fiind nejustificată, neexistând nicio plângere înaintată conducerii până la momentul declanţării protestului. Politica salarială a Pirelli este în concordanţă cu legislaţia în vigoare. Pirelli garantează tuturor angajaţilor săi drepturi salariale în conformitate cu volumul de muncă prestat, compensând orele suplimentare conform prevederilor legale în vigoare. Grija faţă de angajaţi reprezintă una dintre valorile companiei Pirelli, care are în desfăşurare o serie de programe de responsabilitate socială menite să sprijine personalul companiei şi familiile acestora. Conducerea companiei a fost şi este deschisă dialogului cu fiecare angajat în parte, cât şi cu reprezentanţii celor două sindicate", se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Ora 11.49  Ignorând frigul, Dragoş Stanciu s-a postat de dimineaţă în faţa companiei, purtând la gât o pancartă uriaşă prin intermediul căreia anunţă forma de protest- greva foamei, dar şi nemulţumirile care l-au determinat să iasă în stradă: „nerespectarea principiului „salarii egale pentru munca egală”, înregistrarea bolilor profesionale dovedite, să înceteze ingerinţa administraţiei în treburile sindicale, adoptarea unor norme de muncă corecte, stabilite în concordanţă cu volumul de muncă şi raportat la numărul de salariaţi din companie”.

„Avem salarii foarte mici, iar munca este multă şi personalul foarte puţin. Am avut chiar şi decese în cadrul companiei din cauza stresului şi suprasolicitării. Vrem să ni se înregistreze bolile profesionale dovedite. De doi ani jumate mă chinui să discut cu conducerea, dar n-au avut urechi să ne audă. Avem un salariat, Liviu Dobre, care a făcut astm bronşic lucrând aici şi, deşi a dovedit că este vorba de o boală profesională pentru că la analizele făcute la angajare era sănătos, nu s-a dorit înregistrarea lui. În această situaţie sunt mai mulţi angajaţi, care au făcut astm, hernie sau TBC.”, susţine sindicalistul, susţinut de către vicepreşedintele permanent al Cartel Alfa Constantin Boerescu.

"Trebuia să se ajungă până la urmă şi la această formă de protest"

Vicepreşedintele Boerescu spune că a anunţat DSP, ambulanţa şi Confederaţia Naţională despre forma de protest a sindicalistului de la Pirelli şi susţine spusele acestuia conform cărora orice încercare de a discuta cu conducerea companiei despre problemele amintite au eşuat: „A încercat să invite şi reprezentanţi ai federaţiei ca observatori în cadrul negocierilor, dar nu ni s-a permis acceptul. Trebuia să se ajungă până la urmă şi la această formă de protest”. Contractul colectiv de muncă pe acest an urmează să fie negociat în luna iunie.

Dragoş Stanciu lucrează la Pirelli de cinci ani de zile ca sondor anvelope, iar de doi ani este liderul Sindicatului Speranţa, care numără 180 de membri. La Pirelli mai există un sindicat, condus de Elarion Băbărelu, dar nu s-a solidarizat la acţiunea de protest. Membrii sindicatului Speranţa, dar şi alţi angajaţi, se vor alătura protestului lui Stanciu la ieşirea din tură, ora 15.00.
Conducerea companiei nu a adoptat încă o poziţie oficială.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite