Slatina: VIDEO/ UPDATE 200 de salariaţi Pirelli, solidarizaţi cu sindicalistul aflat a patra zi în greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 200 de salariaţi s-au alăturat de dimineaţă protestului sindicalistului Dragoş Stanciu, cerând salarii decente şi recunoaşterea bolilor profesionale. Liderul sindicalului Speranţa se află în cea de-a patra zi de grevă a foamei.

UPDATE/ Ora 11.40  Protestatarii s-au împrăştiat, alături de sindicalistul aflat în greva foamei rămânând doar vreo 30 de persoane. Dragoş Stanciu declară că el nu va renunţa.

UPDATE/ Ora 11.10  Primele negocieri ale sindicaliştilor cu conducerea Pirelli au eşuat. "Nu am ajuns la nicio înţelegere. Nu vor să ţină cont de nemulţumirile noastre. Noi le-am spus păsurile, iar ei ne întrebau dacă avem probleme în fabrică, ce ne lipseşte la locul de muncă. Le-am lăsat lista de revendicări şi ne-au spus că o să ne contacteze să ne spună dacă vor lua vreo decizie", ne-a declarat Stanciu. Cei peste 200 de salariaţi continuă protestul.

image

 Ora 10.34  Liderul Sindicatului „Speranţa” Pirelli Tyres, Dragos Stanciu, a intrat vineri dimineaţa în greva foamei, principalele nemulţumiri fiind legate de salariile mici raportate la volumul de muncă şi nerecunoaşterea bolilor profesionale. „Avem salarii foarte mici, iar munca este multă şi personalul foarte puţin. Am avut chiar şi decese în cadrul companiei din cauza stresului şi suprasolicitării. Vrem să ni se înregistreze bolile profesionale dovedite. De doi ani jumate mă chinui să discut cu conducerea, dar n-au avut urechi să ne audă”, susţine sindicalistul.


200 de salariaţi, solidarizaţi cu grevistul
Gestul liderului a dat curaj şi altor salariaţi să i se alăture. Astăzi, în cea de-a patra zi de grevă, i s-au alăturat la protest circa 200 de salariaţi. „Greva mea a fost un semnal de alarmă şi oamenii au conştientizat că numai aşa se poate face ceva în această multinaţională Pirelii”, spune sindicalistul. Printre protestatari se numără şi Liviu Dobre, un salariat care luptă de ceva vreme să demonstreze că astmul de care suferă este o boală profesională, căpătată la Pirelli. „Protrestez pentru condiţiile de muncă- ca nişte sclavi, ca nişte macarale. Sunt diagnosticat cu astm bronşic în secţia „ecologică” vulcanizare. A trebuit să ajung la spital la Bucureşti, la Colentina, la clinica de medicina muncii şi acolo am fost diagnosticat cu astm bronşic profesional, iar aici la Slatina mi se spune că această boală am obţinut-o de la locurile anterioare de muncă- gardian şi taximetrist. Sunt foarte mulţi în situaţia asta, dar spitalul din Slatina fiind sponsorizat de societate nu le dă diagnosticul de boală profesională”, spune Liviu Dobre.
Conducerea Pirelli consideră forma de protest nejustificată, anunţând că este deschisă dialogului şi invitându-i pe reprezentanţii sindicali astăzi la negocieri.
Dragoş Stanciu declară că, dacă nu se va ajunge la un consens, va continua protestul sub supraveghere medicală.

Citeşte şi: VIDEO/ UPDATE/ Sindicalist în greva foamei la Pirelli Tyres. Conducerea companiei spune că acţiunea este nejustificată

Sindicalistul de la Pirelli, în a doua zi de grevă. Muncitorul a înfruntat frigul de azi-noapte, protestând în faţa companiei

Angajatul aflat în greva foamei: „Mâine mi se vor alătura şi alţi colegi şi va exploda mămăliga la Pirelli”

Un sindicat Pirelli în stradă, celălat îşi „conservă resursele”

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite