VIDEO - Alunecarea de teren de pe aeroportul de 60 de milioane a distrus drumul perimetral (Foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea aeroportului Sibiu că acest drum este afectat pe o porţiune de aproximativ 80 de metri. Costurile pentru reparaţii vor fi suportate de firmele care au amenajat terenul şi pista de zbor.

CITIŢI ŞI:

VIDEO - Fuge terenul de sub pista aeroportului de 60 de milioane euro din Sibiu

Zeci de probleme de remediat la aeroportul de 60.000.000 de euro din Sibiu

Probleme la Turnul de Control de la Aeroportul Sibiu

Consiliul Judeţean Sibiu şi conducerea Aeroportului Internaţional Sibiu au dat publicităţii un comunicat prin care se precizează că toate zborurile se operează normal şi conform planificărilor la această oră, în ciuda faptului că sistemul de dirijare a avioanelor pe timp de ceaţă a fost avariat din cauza alunecărilor de teren din capătul pistei, spre localitatea Cristian.

image

„Aluncarea s-a produs pe rambleul însre Cristian, în zona drumului perimetral, distrugând acest drum pe o porţiune de 80 de metri, limitând astfel accesul auto în zona perimetrală a Aeroportului. Pista nu a fost afectată de aceste alunecări de teren. Instalaţia ILS este temporar scoasă din funcţiune”, a explicat Martin Bottesch, preşedinte al CJ Sibiu.

Zboruri fără probleme
Directorul aeroportului din Sibiu, Augustin Sava, spune că programul aerogării şi al zborurilor nu a fost în niciun moement afectat de alunecările de teren produse zilele trecute. „Zborurile se desfăşoară după programul normal, iar până la reinstalarea ILS, dirijarea avioanelor se face cu celelalte mijloace radiotehnice”, a explicat Sava.

Expertiză de specialitate

Pentru a se determina exact cauzele care au dus la apariţia problemelor de la Aeroport, Consiliul Judeţean Sibiu a comandat un studiu de specialitate. „Lucrările sunt în garanţie, iar cauza alunecărilor va fi stabilită de un expert independent. Costurile vor fi suportate de cei care sunt răspunzători de calitatea lucrărilor”, a mai explicat preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch.

image
image

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite