VIDEO - Fuge terenul de sub pista aeroportului de 60 de milioane euro din Sibiu (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problemele legate de aeroportul în care s-au pompat în ultimii ani peste 60.000.000 de euro par că nu se mai termină. În caz de ceaţă densă avioanele vor fi redirecţionate către Cluj Napoca şi Târgu Mureş.

CITIŢI ŞI:

Alunecarea de teren de pe aeroportul de 60 de milioane a distrus drumul perimetral

Constructorul, vinovat de fisurile de la terminalul de 60.000.000 de la aeroport

După fisurile care au apărut la terminalul de sosire-plecare al celui mai modern aeroport din Ardeal, după geamurile prost montate la turnul de control şi după infiltraţiile de apă care au apărut în mai multe locuri, o nouă problemă, de data aceasta şi mai dificilă a apărut la pista de aterizare – decolare, recent amenajată.

image

Zeci de probleme de remediat la aeroportul de 60.000.000 de euro din Sibiu

Capătul dinspre comuna Cristian a luat-o pur şi simplu la vale în ultimele zile, sistemul de dirijare a avioanelor pe timp de ceaţă, fiind grav avariat, cablurile de legătură dintre sistem şi panoul central, poziţionat într-o căsuţă din vecinătate, fiind retezate din cauza alunecărilor de teren.Practic diferenţa de nivel după ce terenul a luat-o la vale este de câţiva metri buni.

image

„Sunt într-adevăr mişcări de teren acolo. Am mers la faţa locului pentru a vedea exact despre ce este vorba. Într-adevăr alunecările de teren sunt în capătul dinspre Cristian, în afara pistei de aterizare. Menţionez din capul locului că pista nu a suferit modificări în privinţa infrastructurii şi că activitatea se desfăşoară normal din acest punct de vedere”, a explicat preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch. Dirijarea la aterizare a avioanelor se face acum cu celelate sisteme din dotarea aeroportului. În caz de ceaţă densă avioanele ar putea fi totuşi redirecţionate către Cluj Napoca sau Tg. Mureş.



Probleme la Turnul de Control de la Aeroportul Sibiu

image

Reparaţii abia peste o săptămână
Consolidarea versantului de teren va fi făcută, conform spuselor celor de la CJ Sibiu, instituţie care „patronează” aeroportul, de către firma ce a executat lucrările de amenejare a pistei, respectic Max Boegl. Şi proiectantul de la IPTANA va suporta o parte din cheltuielile de consolidare, asta şi pentru că pista a cărei amenajare cu tot cu platformă şi cu sistemul de scurgere a costat 172.000.000 de lei.

image

„Ne-am întâlnit cu reprezentanţii celor două firme. Cel mai probabil de săptămâna viitoare vor începe lucrările de consolidare la teren. Deplasările de teren s-au produs din cauza infiltraţiilor cu apă” a mai explicat Martin Bottesch.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite