Sistemul de aterizare pe timp de ceaţă de la aeroportul Sibiu este aproape gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenul prea argilos a fost cauza principală a alunecărilor de la aeroport
Terenul prea argilos a fost cauza principală a alunecărilor de la aeroport

Sistemul care dirijează avioanele pentru decolare şi aterizare pe timp de ceaţă sau ninsoare pe aeroportul Internaţional din Sibiu, este în plin proces de mutare spre interiorul pistei în capătul căreia în august au avut loc alunecări de teren.

CITIŢI ŞI:

Consililul Judeţean angajează altă firmă să repare pista aeroportului Sibiu

Se mută sistemul de aterizare pe timp de ceaţă de pe Aeroportul Sibiu

Proiectantul şi executantul, ţapi ispăşitori pentru alunecările de teren de la Aeroport

Soclurile ce susţin acest sistem şi căsuţa în care este montată aparatura pentru acest sistem sunt deja amplasate în noile poziţii stabilite. Practic în acest moment mai trebuie să fie montate cablurile care însă deocamdată nu au ajuns la Sibiu.

„Acestea sunt aduse din străinătate şi de aceea mai durează. Mult nu, dar mai durează. Am discutat în acest sens şi cu cei de la Romatsa, firma care administrează sistemul. Nu mai vehiculăm însă niciun termen până nu le vedem la Sibiu. Oricum iarna asta va fi gata” a explicat Martin Bottesch, preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu.

Surse neoficiale de la aeroportul din Sibiu susţin însă că în luna ce urmează, sistemul va fi repus în funcţiune. Deocamdată până acum avioanele nu au avut probleme la aterizare, în această lună.

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite