Proiectantul şi executantul, ţapi ispăşitori pentru alunecările de teren de la Aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenul prea argilos a fost cauza principală a alunecărilor de la aeroport
Terenul prea argilos a fost cauza principală a alunecărilor de la aeroport

CJ-ul ameninţă cu acţiune în instanţă vinovaţii, dacă aceştia nu îşi asumă responsabilitatea pentru alunecările de teren. CJ-ul are reţinute garanţii de peste 1 milion de euro de la executant şi le va folosi în cazul în care acesta nu îşi asumă vina.

CITIŢI ŞI:

Pământ prea argilos: Cauza alunecărilor de teren de la Aeroportul Internaţional Sibiu

Acţionariatul la aeroportul Internaţional Sibiu,stabilit abia la anul

Aeroportul din Sibiu a primit oficial certificat Internaţional

Problema alunecărilor de teren de la aeroport a ajuns la momentul în care a apărut oficial şi vehicularea numelor celor care se fac vinovaţi pentru acestea. Astfel în urma expertizei făcută la aeroportul Internaţional, Consiliul Judeţean a stabilit şi cine va fi făcut responsabil pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie şi va suporta totodată şi cheltuielile aferente acestora. „Am decis să trimitem în aceste zile notificări oficiale către proiectant, respectiv consorţiul de firme Iptana - Obermeyer şi către executantul lucrărilor în zona afectată de alunecări, respectiv firma Max Boegl. Noi nu am discutat cu reprezentanţii acestora, pentru că nu am trimis încă hârtiile cu deciziile luate” a explicat Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

La tribunal în caz de refuz
Consiliul Judeţean Sibiu spune că în cazul în care cei notificaţi nu îşi asumă responsabilitatea pentru cele întâmplate şi implicit nu vor efectua lucrările de reparaţii la alunecările de teren, atunci totul se va decide de forurile competente. „Responsabilitatea va fi stabilită în instanţă în acest caz, asta dacă cei ce se fac vinovaţi, vor refuza ceea ce s-a dedus în urma efectuării raportului de expertiză” a mai explicat preşedintele CJ.

De asemenea costurile expertizei, respectic aproximativ 100.000 de lei vor fi achitaţi CJ-ului tot de cei vinovaţi. În cazul în care firmele notificate îşi vor asuma responsabilitatea, atunci lucrările vor începe până la finele acestui an. CJ-ul ia însă în calcul şi varianta în care se va ajunge în instanţă. „Noi avem reţinută o garanţie de peste 1 milion de euro de la executant. Dacă nu îşi asumă responsabilitatea, atunci vom folosi acei bani, iar dacă valoarea lucrărilor care vor fi efectuate după licitaţia de desemnare a firmei ce va face lucrările, va fi mai mare, atunci vom recupera în instanţă diferenţa de bani” mai spune Martin Bottesch.

 „Alunecările de teren au mai avansat, dar într-un mod nesemnificativ. Consiliul Judeţean nu are nicio vină în acest caz” – Martin Bottesch, preşedinte CJ Sibiu.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite