Consililul Judeţean angajează altă firmă să repare pista aeroportului Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenul prea argilos a fost cauza principală a alunecărilor de la aeroport
Terenul prea argilos a fost cauza principală a alunecărilor de la aeroport

Constructorul a anunţat Consiliul Judeţean că nu îşi asumă responsabilitatea pentru alunecările de teren de la aeroport. Proiectantul nu a dat niciun răspuns în termenul legal pentru notificarea trimisă de CJ Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Se mută sistemul de aterizare pe timp de ceaţă de pe Aeroportul Sibiu

S-au trimis notificările către vinovaţii pentru alunecările de teren de la Aeroport

Proiectantul şi executantul, ţapi ispăşitori pentru alunecările de teren de la Aeroport


Cel mai mare proiect derulat şi făcut de către Consiliul Judeţean Sibiu, în ultimii 20 de ani, modernizarea aeroportului, rămâne obiectivul la care insituţia în cauză nu reuşeşte să dea de capătul firului problemelor ce au apărut în decurs de un an de zile.

După ce a comandat o expertiză care să determine cine se face vinovat de alunecările de teren produse la capătul pistei de aterizare – decolare şi după ce, în baza acestuia, s-a stabilit că proiectantul, respectiv SC Iptana SA şi Obermeyer şi executantul, respectiv Max Boegl, se fac vinovaţi de cele întâmplate, CJ-ul a trimis norificări în acest sens, celor trei firme. „Vom aştepta răspunsul în termenul legal şi apoi vom decide ce vom face” a spus în octombrie preşedintele CJ, Martin Bottesch. Cum termenul a expirat deja, Consilul Judeţean a decis zilele trecute ce se va întâmpla mai departe. Din păcate temerile şefului CJ-ului, legat de răspunsul firmelor s-au adeverit aproape în totalitate.

„Am primis răspuns de la executantul lucrărilor. Aceştia ne-au transmis că nu îşi asumă nicio responsabilitate pentru alunecări şi în consecinţă nu vor să efectueze nicio lucrare de reparaţie. În aceste condiţii noi am decis să folosim garanţia reţinută şi să reparăm din acei bani pista” a spus Martin Bottesch. Garanţia reţinută de la Max Boegl este în valoare de 1 milion de euro. Dacă executantul a trimis un răspuns, cei care au făcut proiectarea nici măcar nu s-au sinchisit să facă aşa ceva.

„Din partea acestor firme nu am primit nimic şi atunci am considerat ca pe un refuz de asumare a responsabilităţii din partea lor” a mai spus Bottesch.
AFLĂ CÂND VA AVEA LOC LICITAŢIA PENTRU DESEMNAREA FIRMEI CARE SĂ REPARE PISTA, AZI ÎN

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite