S-au trimis notificările către vinovaţii pentru alunecările de teren de la Aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenul prea argilos a fost cauza principală a alunecărilor de la aeroport
Terenul prea argilos a fost cauza principală a alunecărilor de la aeroport

Consiliul Judeţean Sibiu a trimis ieri după amiază notificările oficiale către proiectantul şi executantul lucrărilor de la pista Aeroportului Internaţional Sibiu, prin care îi anunţă, că în urma raportului expertizei, în cazul alunecărilor de teren petrecute în luna august, sunt consideraţi ca responsabil pentru reparaţiile care se impun.

CITIŢI ŞI:

Proiectantul şi executantul, ţapi ispăşitori pentru alunecările de teren de la Aeroport

Pământ prea argilos: Cauza alunecărilor de teren de la Aeroportul Internaţional Sibiu

Aeroportul din Sibiu a primit oficial certificat Internaţional

Consorţiul Iptana – Obermeyer, cel care a făcut proiectarea şi firma Max Boegl, cea care a executat lucrările, au la dispoziţie un termen legal de 45 de zile în care trebuie să anunţe în scris Consilul Judeţean Sibiu, dacă îşi asumă sau nu responsabilitatea pentru problemele de la aeroport.

Şansele ca lucrările să înceapă anul acesta sunt însă infime. Asta pentru că termenul legal pentru primirea unui răspuns de la firmele vinovate, expiră la jumătatea lui decembrie, iar prognoza meteo pentru finele anului, anunţă frig şi ninisori abundente.

„O să facem licitaţie pentru lucrări şi folosim garanţiile reţinute dacă nu îşi asumă responsabilitatea. Nu putem aştepta până în 2050”, spune preşedintele CJ, Martin Bottesch.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite