Se mută sistemul de aterizare pe timp de ceaţă de pe Aeroportul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenul prea argilos a fost cauza principală a alunecărilor de la aeroport
Terenul prea argilos a fost cauza principală a alunecărilor de la aeroport

Sistemul va redeveni teoretic funcţional până la finele anului în curs. Acesta va fi mutat cu cel puţin 100 de metri spre interiorul pistei de aterizare – decolare.

CITIŢI ŞI:

S-au trimis notificările către vinovaţii pentru alunecările de teren de la Aeroport

Proiectantul şi executantul, ţapi ispăşitori pentru alunecările de teren de la Aeroport

Pământ prea argilos: Cauza alunecărilor de teren de la Aeroportul Internaţional Sibiu

Speriaţi de faptul că avioanele ar putea să nu mai aterizeze şi nici să decoleze de pe „proaspătul” Aeroport Internaţional Sibiu, cei din conducerea acestei instituţii, au căutat de zor, alături de cei din cadrul Consiliului Judeţean Sibiu, soluţii pentru problemele existente. 

Defectarea instalaţiei ILS – sistemul de dirijare a avioanelor pe timp de ceaţă, din cauza alunecărilor de teren avute loc la capătul pistei de aterizare – decolare, părea săptămâna trecută o problemă de lungă durată, asta după ce conducerea Consiliului Judeţean Sibiu, fusese informată de Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian, Romatsa R.A., că remedierile vor dura mai mult de 3-4 luni.

Vicepreşedintele CJ Sibiu, Ioan Banciu a explicat că s-a găsit o soluţie provizorie pentru ca sistemul să fie pus în funcţiune fără a se mai aştepta consolidarea capătului pistei, acolo unde au avut loc alunecările de teren. „Sistemul de dirijare a avionelor pentru aterizare pe timp de ceaţă va fi montat cu cel puţin 100 de metri spre interiorul pistei. Este cea mai bună soluţie şi cea mai convenabilă” a explicat Banciu.

Se aşteaptă după cabluri
Acum cea mai presantă problemă la sistemul ILS este cea a achiziţionării consumabilelor defectate de alunecările de teren.

„Cablurile pentru repunerea în fucţiune a sistemului care asigură aterizarea avioanelor pe timp de ceaţă sau ninsoare se aduc din străinătate. Am discutat din nou cu cei de la Romatsa şi ne-au informat că au accelerat şi dânşii demersurile, iar cablurile ar putea ajunge mai repede la Sibiu. Noi credem că vor ajunge luna aceasta în ţară” a spus şi preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch. În aceste condiţii, acelaşi oficial estimează că sistemul va fi repus în funcţiune anul acesta.

 „Nu va exista niciun pericol ca avioanele să ajungă cu botul în locul unde va fi montat provizoriu sistemul ILS” – Ioan Banciu, vicepreşedinte CJ.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite