Pământ prea argilos: Cauza alunecărilor de teren de la Aeroportul Internaţional Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenul prea argilos a fost cauza principală a alunecărilor de la aeroport
Terenul prea argilos a fost cauza principală a alunecărilor de la aeroport

Experitza tehnică făcută publică de Consiliul Judeţean spune că pământul folosit ca umplutură sub pistă, este prea argilos. Consiliul Judeţean Sibiu va anunţa zilele acestea cine este vinovat pentru alunecările de teren.

CITIŢI ŞI:

Expertiza pentru alunenările de teren de la aeroport a ajuns la Sibiu

Acţionariatul la aeroportul Internaţional Sibiu,stabilit abia la anul

Aeroportul din Sibiu a primit oficial certificat Internaţional

Expertiza ethnică efectuată de către S.C. G.F. Technical Expert S.R.L., Bucureşti, sub îndrumarea directă a profesorului universitar inginer Anton Chirică a stabilit exact cauzele ce au dus la producerea alunecărilor de teren din capătul pistei de aterizare – decolate a aeroportului Internaţional Sibiu. Raportul studiat zilele trecute de conducerea Consiliului Judeţean Sibiu a fost prezentat azi în mod public.

Raportul spune clar, negru pe alb că alunecările de teren au avut loc dintr-o cauză cât se poate de simplă. „Pentru realizarea umpluturilor s-au utilizat pământuri argiloase în general nerecomandate clasificate ca mediocre şi rele având proprietăţi fizico – mecanice care se înrăutăţesc considerabil în prezenţa apei”, se arată în raportul semnat de Anton Chirică.

Mai pe româneşte în loc să fie folosit un pământ care să reziste la îmbibarea cu apă, s-a folosit o argilă cu domeniu mare de plasticitate cu variaţii de volum şi foarte sensibil la ciclurile de îngheţ – dezgheţ. O altă cauză care a dus la producerea alunecărilor de teren, este aceea că nu s-a amenajat un sistem performant de drenaj al apei.

AFLĂ CE SOLUŢII PROPUNE EXPERTUL PENTRU REMEDIEREA PROBLEMELOR, AZI ÎN

image

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite