Sibiu: Ordinul Arhitecţilor propune echipă de arhitecţi în loc de arhitect şef

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Postul rămas vacant de aproape doi ani va fi desfinţat în favoarea unei soluţii cu mai mulţi arhitecţi.

CITIŢI ŞI:

Nepoatele regelui Cioabă, vedete de film

Slalom printre pietoni şi parcare într-o maşină

VIDEO -FOTO: Magistrala de apă, veche de 40 de ani, s-a spart şi a inundat zeci de maşini

Faptul că municipalitatea nu găseşte o soluţie în privinţa ocupării postului de arhitect şef, devenit vacant în iunie 2008, după ce Szabolcs Guttmann a demisionat din funcţie, din cauza unor divergenţe neoficiale cu actualul primar, nu convine nici administraţiei locale şi nici arhitecţilor din oraş. Reuniţi oficial în Ordinul Arhitecţilor Sibiu-Vâlcea, aceştia au propus de curând administraţiei sibiene o soluţie mai practică pentru această problemă. „Mulţi dintre colegi renunţă şi să se gândească să se angajeze pe un astfel de post, pentru că postul de arhitect şef presupune un volum foarte mare de muncă, ce nu poate fi făcut de un singur om” a explicat Gabriel Roşca, preşedinte proaspăt reales la finele săptămânii trecute la Filiala Sibiu-Vâlcea a Ordinului Arhitecţilor.
VIDEO - Pompierii intervin pentru scoaterea apei din subsolul unde sunt zeci de maşini inundate
Soluţie pe placul primăriei
Sătui de problemele pe care le au legate de Planul de Urbanism General care trebuia şi el adoptat de aproape un an de zile cei de la Primărie s-au aşezat la masă ca să asculte propunerile arhitecţilor. Astfel, în cadrul unei întrevederi reprezentanţii OAR Sibiu au explicat primarului Klaus Iohannis că este în avantajul primăriei din Sibiu să fie numită o echipă formată din mai mulţi arhitecţi în locul postului de arhitect şef oraşului. „Am propus această soluţie pentru că este mai viabilă şi mai oportună decât să fie un singur arhitect. Primarul Sibiului s-a arătat încântat de soluţie şi o consideră şi dumnealui mai oportună şi se va încerca acum punerea ei cât mai curând în practică” a mai spus Gabriel Roşca. Municipalitatea spune că în aceste zile se caută soluţia deblocării posturilor de arhitecţi,  pentru că acestea nu pot fi ocupate din cauza Guvernului României, care nu mai permite să fie făcute angajări în sistemul bugetar.
VIDEO - Un "nenorocit" i-a scos ochiul unui câine comunitar cu ciocanul
Criză de arhitecţi
Municipalitatea are probleme mari în privinţa ocupării posturilor vacante de arhitecţi în cadrul instituţiei administrative a oraşului. Primăria are mai mult de jumătate din posturi neocupate. „Din totalul de 31 de posturi un număr de 19 dintre acestea sunt vacante. Se caută o soluţie pentru a rezolva această problemă”, a explicat Mirela Gligore, din cadrul biroului de presă al primăriei.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite