Sibiu: Un "nenorocit" i-a scos ochiul unui câine comunitar cu ciocanul (UPDATE VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că la Sibiu nu avem Poliţia Animalelor, autorul cruzimii se va alege doar cu o amendă.

 CITEŞTE ŞI:

Cel mai modern adăpost de câini din România rămâne închis

Adăpostul de câini „îngheţat” de Guvern

Lucrări avansate la cel mai modern adăpost de câini din România (GALERIE FOTO)

Sandu Stuparu e numele celui care a uimit prin bestialitatea cu care a lovit câinele comunitar. A dat cu ciocanul în craniul animalului, până i-a ieşit efectiv ochiul stâng. Nu s-a oprit la insistenţele trecătorilor, oripilaţi de scena înfricoşătoare la care ajunseseră să fie martori fără voie.

A lovit ca un nebun

Câinele a fost lovit cu bestialitate de un veci nebun, sadic, care a dat de nenumărate ori cu un ciocan de 2 kg în cap, distrugându-l. Efectiv i-a ieşit ochiul din orbită. Am luat câinele şi l-am dus la medic unde a fost cusut la cap şi operat la ochi. Acum câinele nu mai poate vedea cu un ochi şi timp de 12 zile urmează un tratament”, spune Dorin Haşegan. La Sibiu nu există poliţia animalelor, care ar fi putut deschide dosar penal în acest caz. Mediaşul ne-a luat-o dinainte la acest capitol, în subordinea Poliţiei Comunitare existând de aproape 2 ani o autoritate care să pedepsească faptele violente săvârşite împotriva animalelor.

Fără legislaţie

Din nefericire, deşi avem legislaţie în domeniu, nu are cine să o aplice la Sibiu, în acest caz, pentru a-i. opri sibianului setea de cruzime. Acesta ar fi putut primi o amendă între 800 şi 10.000 de lei şi i s-ar fi putut face dosar penal, pentru rele tratamente aplicate animalelor şi putea ajunge chiar după gratii, pe o perioadă cuprinsă între o lună si 3 ani.

DSV dă o amendă infimă

Direcţia Santiar veterinară susţine că mai mult de o amendă cuprinsă între 200 şi 600 de lei nu poate să-i dea nimeni individului. "Am văzut şi eu fotografiile. Te impresionează! Este o lume nebună! Ar trebui neapărat înfiinţată Poliţia Animalelor pentru că ei ar putea fi mult mai drastici", spune medicul Ioan Penţea, purtător de cuvânt al  Direcţiei Sanitar Veterinare Sibiu.



„Ne-am concentrat pe problema câiniilor, însa referitor la actele de violenţă, nu putem interveni”, Carmen Chiş, Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite