Sibiu: VIDEO -FOTO: Magistrala de apă, veche de 40 de ani, s-a spart şi a inundat zeci de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70 de mii de sibieni şi cel mai mare centru comercial de la marginea oraşului a rămas astăzi fără apă după ce conducta magistrală s-a defectat în cartierul sibian Cireşica.

VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA FAŢA LOCULUI!

CITIŢI ŞI:

Zeci de maşini inundate din cauza unei magistrale de apă spartă

Fisurile din terminalul Aeroportului analizate de experţii din Bucureşti

Un "nenorocit" i-a scos ochiul unui câine comunitar cu ciocanul

Totul s-a petrecut în această dimineaţă în jurul orei 5, când administratorul unui bloc a văzut cum construcţia este înconjurată de apă. A ieşit afară şi aşa şi-a dat seama că subsolul, în care erau amenajate parcările pentru locatari, este plin de apă.


„Imediat am sunat pe 112 şi am cerut sprijinul pompierilor. Am sunat şi la deranjamente la Apă Canal, dar acolo nimeni nu ne-a răspuns. Cred s-a defectat chiar magistrala oraşului care aduce apă de la Sadu”, spune Valentin Nagy, administratorul blocului inundat.

image
image

VIDEO - Trei răniţi într-un accident produs pe Drumul Hoţilor

Imediat după ce a alertat pompierii, bărbatul şi-a trezit vecinii, în special cei care aveau cele 10 maşini parcate în subsol. Nu au avut sorţi de izbândă, chiar dacă proprioetarii autoturismelor au vrut să intre să le scoată afară.

image

În subsol e apă până la brâu, peste bordul maşinii. Maşina mea e praf, va trebui să merg cu ea să m,i-o schimbe, dacă vor vrea. E un ford Focus, care, noroc că m-am gândit să îi fac full casco”, povesteşte Emilian Talpoş, unul dintre proprietarii maşinilor distruse de furia apelor.

image

POMPIERII SCOT APA DIN GARAJE

Administratorul blocului a fost cel care a sunat la 112 în această dimineaţă, pentru a cere ajutor pompierilor.„Noi am intervenit cu o autospecială şi o motopompă, pentru a scoate apa afară din subsol, în virtutea colaborării pe care o avem cu societatea Apă Canal”, spune Alin Dumitraş, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

VEZI AICI IMAGINI VIDEO CUM INTERVIN POMPIERII

image

Apă canal speră să remedieze defecţiunea rapid.

Societatea de Apă Canal a cerut sprijin de la Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă, dar şi-a trimis şi echipele proprii pentru a face tot posibilul ca defecţiunea să nu afecteze timp îndelungat consumatorii.

image

VEZI AICI IMAGINI VIDEO DIN GARAJELE INUNDATE!

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite