Sibiu: Fisurile din terminalul Aeroportului analizate de experţii din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Consilului Judetean a decis acum să ceara încă o expertiză suplimentara specialiştilor de la Facultatea de Construcţii din Bucureşti.

CITIŢI ŞI:

Un "nenorocit" i-a scos ochiul unui câine comunitar cu ciocanul

Premieră despre sexul femeii cu studenţii de la actorie

VIDEO - Trei răniţi într-un accident produs pe Drumul Hoţilor

Tragerea unei concluzii clare în privinţa problemelor apărute de mai bine de jumătate de an la terminalul aeroportului internaţional Sibiu, este deocadată un fel de fata morgana atât pentru Consiliul Judeţean insituţie ce administrează aerogara, cât şi pentru firmele care au asigurat proiectatea şi construirea. Din această cauză autorităţile nu au făcut încă recepţia finală a lucrărilor de la aeroportul gata de mai bine de 2 ani. Cauzele sunt multiple, dar cele mai grave sunt legate de terminalul de plecări-sosiri, acolo unde au apărut zeci de fisuri, iar sistemul de colectare a apelor pluviale nu face faţă şi se produc infiltraţii de apă la fundaţia obiectivului, care împreună cu celelate modernizări au înghiţit peste 60.000.000 de euro. Pentru a găsi vinovatul Consiliul Judeţean Sibiu a comandat luna trecută un studiu de pe urma căruia să se stabilească cine să fie tras la răspundere pentru deficienţe.

Salarii de 290.000 de euro pentru doi italieni la Sibiu

Studiu trimis la Bucureşti
Comisia de receptie a lucrărilor de la Aeroportul Sibiu s-a întâlnit ieri după amiază cu experţii care au făcut o analiză tehnică la terminalul unde au apărut problemele. La întâlnirea care s-a ţinut la sediul CJ-ului, au participat şi reprezentanţi ai firmei Iptana, una din cele două firme care au făcut proiectul noului terminal. Surse oficiale din CJ au explicat, că după ce s-a citit raportul făcut de experţi, cei de la Iptana, au avut obiecţii. Vicepreşedintele CJ, Constantin Şovăială spune că s-a luat o decizie, care a dus la o nouă amânare la stabilirea verdictului final. „Pentru că erau câteva puncte în contradictoriu privind poriectarea terminalului, iar cei de la Iptana s-au plâns că în expertiză nu au fost luate în calcul toate aspectele, am decis să cerem opinia specialiştilor de la Facultatea de Construcţii la Bucureşti” a punctat Şovăială. Întâlnirea cu cei de la Bucureşti are loc săptămâna viitoare, dar un verdict nu va fi stabilit mai devreme de finele lunii mai. „Vrem să avem concluzii clare ca să ştim cine suportă cheltuielile de reparaţii” a mai spus Şovăială.

VIDEO - Desfigurat de un puştan pentru o femeie

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite