Sibiu: Premieră despre sexul femeii cu studenţii de la actorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii secţiei de Actorie, din cadrul Catedrei de Artă Teatrală, clasa lector univ. drd. Anca Bradu şi asist. univ. drd. Diana Fufezan, prezintă în această după-amiază premiera spectacolului “Despre sexul femeii – câmp de luptă în războiul din Bosnia”, de Matei Vişniec.

CITEŞTE ŞI:

City-break-ul aduce din ce în ce mai mulţi turişti în oraş

Actorul Claudiu Bleonţ l-a invitat pe Master Klaus Johannis la teatru

Evenimentul are loc de la ora 17.00 în Centrul de Cercetări Avansate în domeniul Artelor Spectacolului, din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte (Studioul de Teatru).

Textul spectacolului este despre durere, singurătate, neputinţă de a mai înţelege lumea din jur, o lume în care deşi nu eşti decât o fiinţă umană care nici măcar nu se poate apăra în anumite situaţii te confunda cu un teritoriu pierdut, te ia drept rasplată pentru orgolii învinse.

Poveste mişcătoare

Povestea acestor două femei este mişcătoare, pentru că suferinţa lor depăşeşte cu mult cadrul unui razboi local, oricât de îngrozitor ar fi fost el: violul, ca tehnică de război îl găsim şi în alte părţi.

Matei Vişniec a universalizat tema confruntând durerea lui Kate cu cea a Dorrei, punând în opoziţie o femeie care nu are trecut cu una care resimte istoria, plasând în centrul dezbaterii dreptul la viaţă faţă în faţă cu nebunia ucigaşă.

Inspirată din de drama bosniacă această operă este o piesă de ficţiune, autorul utilizând unele mărturii autentice. Una dintre acestea este scena examinării gropilor comune, precum şi scena în care Dorra vobeşte despre imaginea ţării ei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite