Sibiu: City-break-ul aduce din ce în ce mai mulţi turişti în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii de weekend vin tot mai mulţi la Sibiu
Turiştii de weekend vin tot mai mulţi la Sibiu

Adepţii acestui tip de turism de weekend provin aproape exclusiv din Germania şi Spania. Programul sprijinit de municipalitate a fost adoptat oficial de două hoteluri, dar neoficial toţi hotelierii îl promovează.

CITIŢI ŞI:

Chinezii vin să investească în industria textilă şi electronică

Un copil de cinci ani a murit înecat în râul Cibin

Ideea municipalităţii sibiene de a aduce turişti pentru o perioadă scurtă de timp, mai exact în weekenduri, în urbea de pe Cibin, a fost considerată a fi un plan fantezist de către hotelieri sau proprietarii de pensiuni din fosta Capitală Culturală Europeană. După aproape doi ani de la lansarea oficială a programului city-break , hotelierii înscrişi oficial în program spun că lucrurile merg din ce în ce mai bine. Levoslav Hotel, aflat la jumătate de minut de mers pe jos de Piaţa Mare nu duce niciodată lipsă de clienţi care apelează la varianta unui sejur de două sau trei zile în Sibiu. Conducerea hotelului spune că pe timp de criză, într-o perioadă în care numărul de turişti este în scădere, city-break-ul a fost colac de salvare. „Peste 40 la sută din clienţii hotelului, mai ales în perioada mai – septembrie vin la noi prin acest program. Ne-am adaptat oferta în aşa fel încât să oferim cât mai multe facilităţi turiştilor ce se cazează prin acest tip de turism la noi”, a explicat directoarea hotelului, Maria Muscă. Majoritatea clienţilor provin aproape inevitabil din oraşele din vestul Europei, din care există curse tip low-cost către Sibiu. „Spaniolii şi germanii sunt cei care vin prin city-break la noi la hotel” a mai explicat directoarea de la Levoslav Hotel.

Preţuri mai mici
Cazarea prin city-break începe de la 99 de euro pentru două nopţi de cazare în care este inclus şi un ghid la dispoziţie, turul oraşului şi bilete la spectacole de teatru, precum „Faust”, în cazul celor de la Ibis şi de la 119 euro cu ghid sau limuzina hotelului la dispoziţie şi mic dejun, în cazul celor de la Levoslav Hotel. Transferul de la aeroport la hotel este şi el asigurat.

Oferta culturală „exilată” în weekend
Ca să sprijine si mai mult programul city break, municipalitatea a planificat din acest an evenimentele culturale, pe perioada sfârsitului de săptămână. „Conceptul de city-break este acum promovat intensiv şi la târgurile de profil din ţară si străinatate”, a explicat Mirela Gligore, de la primăria Sibiu.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite