Sibiu: Corupţia ISU sub lupa DNA. Şeful pompierilor şi mai mulţi subalterni, cercetaţi pentru abuzuri.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DNA spune că inspectorul şef Cosmin Balcu şi subalternii săi de la ISU Sibiu sunt nevinovaţi
DNA spune că inspectorul şef Cosmin Balcu şi subalternii săi de la ISU Sibiu sunt nevinovaţi

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, este cercetată după ce a fost “pârătă” de soţii Rădoaie. Mai mulţi “capi” de la ISU Sibiu, printre care  inspectorul şef, maiorul Cosmin Balcu,  şi primul adjunct al lui, locotenent colonelul Virgil Giurgiu, sunt cercetaţi pentru abuzuri în serviciu.

CITIŢI ŞI:

VIDEO - Dat afară de la Pompieri pentru că a divorţat de prietena şefului de la ISU Sibiu

Plângerea a fost depusă la Direcţia Naţională Anticorupţie de către fostul plutonier, Adrian Rădoaie, care a reclamat mai multe abuzuri la care, susţine acesta, sunt supuşi subordonaţii celor reclamaţi. „Am depus plângere pentru abuz în serviciu. Nu e legal să se întâmple aşa, să ni se ceară bani, subofiţerilor, pentru a spăla maşinile de intervenţie sau pentru inscripţionarea autotutilitarelor cu numărul de urgenţă 112. Mai sunt şi alte abuzuri care spre să fie scose la iveală”, povesteşte fostul pompier Adrian Rădoaie.

Un poliţist este bun de plată după ce a avariat maşina de serviciu în timpul unei misiuni

DNA confirmă cercetările
Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat, pentru Adevărul de Seară, faptul că la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu există o anchetă în curs de desfăşurare. “Informaţiile solicitate nu sunt publice, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. 1 lit. e, f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public”, se arată într-un comunicat emis de Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul DNA. Mai precis, legea arată că nu pot fi făcute publice  informaţiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, considerându-se că se pericliteaza rezultatul anchetei.

Soţii Rădoaie sunt decişi să meargă până în pânzele albe pentru a îşi demonstra dreptatea

Trei copii din Mediaş au rămas fără mamă de Ziua Femeii

ISU Sibiu nu comentează
Reprezentanţii insituţiei sibiene, subordonată Ministerului Administraţui şi Internelor refuză comenteze situaţia sau să îşi exprime vreun punct de vedere. Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Diana Lazăr susţine că nu se pot pronunţa momentant cu privire la acest subiect.”ISU Sibiu nu poate formula momentan un punct oficial legat de acest subiect” a spus Diana Lazăr.

Soţii Rădoaie sunt decişi să meargă până în pânzele albe pentru a îşi demonstra dreptatea

Un singur agent caută motocicliștii fugari de la accidentul din Copșa Mică

Melania Rădoaie luată la rost de Balcu
După publicarea în Adevărul de Seară a articolului „Dat afară de la Pompieri pentru că a divorţat de prietena şefului de la ISU Sibiu”, actuala soţie a lui Adrian Rădoaie, Melania, angajată a ISU Sibiu, spune că apele s-au mai liniştit, puţin. „Inspectorul şef Balcu, nu s-a putut abţine vineri, după pregătirea fizică şi a urlat, ca un imbecil să plec de acolo, să dispar din unitate”, a povestit Melania.

Soţii Rădoaie sunt decişi să meargă până în pânzele albe pentru a îşi demonstra dreptatea

Complex de cinematografe 3D la Sibiu

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite