Sibiu: Trei copii din Mediaş au rămas fără mamă de Ziua Femeii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei fraţi stau acum alături de noua lor mamă şi fiica acesteia
Cei trei fraţi stau acum alături de noua lor mamă şi fiica acesteia

Micuţii au rămas singuri pe lume după ce mama lor a murit, chiar în ziua în care se pregăteau să îi spună „La Mulţi Ani“. Toată lumea din blocurile din zona Călugăreni – Bârsei ştie drama prin care trec  Marius de 16 ani, Beatrice de 13 ani şi Cristian de 8 ani.

Medieşenii care locuiesc în cartierul Vitrometan îţi pot povesti cu lux de amănunte ceea ce pentru întreaga suflare este cel mai trist eveniment al acestui început de an 2010. Înghesuiţi într-un apartament social în care au trăit în condiţii mai mult decât insalubre, copiii s-au trezit că în numai câteva luni au rămas şi fără persoana în braţele căreia au găsit şi alinare şi alintare şi sprijin. Mama lor, bolnavă de TBC, nu a avut bani ca să meargă la spital să îşi trateze din timp boala şi la finele lunii ianuarie a fost internată în stare gravă la spitalul din Mediaş. După şase săptămâni de chin femeia a făcut un preinfarct şi a fost transferată la Sibiu, acolo unde la 14 zile de la mutarea în spitalul Judeţean şi-a dat ultima suflare. Vestea i-a şocat pe cei trei micuţi, care din agoniseala lor se pregăteau să îi ia un cadou mamei pentru 8 martie. Cea care le este acum tutore a povestit că i s-a rupt inima în faţa acestei drame. ”Am primit un telefon chiar pe 8 martie şi am crezut că leşin. Feţiţa mea şi fata decedatei sunt colege de clasă. Mama copiilor a trecut numărul meu de telefon la contact în caz de ceva şi medicii de la Sibiu m-au sunat pe mine să îmi spună că femeia a decedat. A fost chiar pe 8 martie şi vă daţi seama că am rămas şocată pe moment” a povestit cu o voce Alina Cristea, de profesie coafeză.

Nedoriţi de propriul tată

Marius, Beatrice şi Cristian ar fi putut fi îngrijiţi de tatăl lor, dar acesta s-a lepădat de ei în 3 secunde şi două mişcări, chiar în faţa organelor de la Autoritatea Tutelară Mediaş. Şerban Marius, mai are doi copii dintr-o relaţie actuală şi ar fi dorit după spusele micuţilor orfani să pună mâna pe apartamentul din strada Călugăreni. Cum copiii trebuie daţi în grija cuiva Alina s-a ales şi cu ”funcţia” de tutore oficial. ”Când le-am văzut feţele la copiii cărora tatăl lor le-a spus că nu îi poate creşte nici nu am stat pe gânduri şi i-am luat la mine acasă” a mai spus mama adoptivă.
Cei trei copii nu trădează după feţe că ar suferi prea tare de pe urma celor întâmplate, dar după câteva minute de dialog cu ei, rănile ies inevitabil la suprafaţă. Cel mai "tupeist" dinte ei, este chiar mezinul Cristian. Întrebat dacă îi lipseşte ceva copilul a răspuns sec, tare şi fără ezitare. ”Mama! Dacă ar fi şi mama aici ar fi foarte frumos. Îmi e tare dor de ea. O şi visez noaptea…” a mărturisit micuţul în timp ce fraţii săi aveau ochii aproape înlăcrimaţi.

Ajutaţi de baschetbaliştii de la Gaz Metan
Impresionaţi de situaţia celor trei copii, baschetbaliştii de la Gaz Metan Mediaş au pus fiecare mână de la mână şi au strâns conform unor surse apropiatre clubului peste 1000 de euro pe care i-au dat mamei adoptive. ”Din partea noastră nu este mare lucru, dar sperăm ca prin gestul nostru să îi mai ajute şi alte persoane. Cazul lor este cutremurător şi personal am rămas fără cuvinte când am aflat de drama lor” a spus căpitanul echipei din Mediaş, Tudor Jucan.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite