Sibiu: VIDEO - Dat afară de la Pompieri pentru că a divorţat de prietena şefului de la ISU Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţii Rădoaie sunt decişi să meargă până în pânzele albe pentru a îşi demonstra dreptatea
Soţii Rădoaie sunt decişi să meargă până în pânzele albe pentru a îşi demonstra dreptatea

Soţii Adrian şi Melania Rădoaie au rupt tăcerea în speranţa că abuzurile de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, se vor opri. Adrian Rădoaie, fost pompier, a dat în judecată I.S.U Sibiu după ce a fost demis pentru că nu şi-a salutat superiorii.

CITIŢI ŞI:

Patron sibian acuzat de DNA că a păgubit statul cu 2,5 milioane de euro

VIDEO - Un mecanic a ars de viu sub maşina pe care o repara.

Fostul plutonier , Adrian Rădoaie, povesteşte cum anul trecut a fost supus unei anchete interne, pentru că nu a oferit salutul oficial locotenent colonelului Adrian Nicolau. Rădoaie spune că nu l-a văzut, iar afirmaţia este susţinută de alţi colegi, ce se aflau în curtea unităţii.  „Mă hărţuiau superiorii”, consideră Adrian Rădoaie, care mai adaugă faptul că aceasta este o practică încetăţenită în interiorul inspectoratului şi nu e nici singura. „Superiorii colectau bani de la noi pentru spălarea unor pături sau a maşinilor de intervenţie, pentru inscripţionarea cu cifrele 112 a maşinilor şi făceau presiuni dacă nu dădeam”, susţine Rădoaie.

Câini dresaţi, scoşi la licitaţie

Soţii Rădoaie sunt decişi să meargă până în pânzele albe pentru a îşi demonstra dreptatea


Mărul discordiei, fosta soţie

Bărbatul crede că în spatele demiterii sale este fosta soţie, apropiată a inspectorului şef, maiorul Cosmin Balcu, iar de aici încolo rapoartele şi ameninţările au curs ca un tăvălug ce se rostogoleşte fără oprire. „Ştiu că fosta soţie i-a cerut lui Balcu să îmi creeze probleme, chiar inspectorul şef mi-a recunoscut acest lucru, am şi înregistrarea convorbirii mele cu el”, afirmă fostul pompier. Femeia a trimis conducerii ISU Sibiu o adresă în care descria comportamentului acestuia ca fiind violent, iar inspectorul şef, i-a mulţumit, în scris, pentru informare.
Primarul Iohannis s-a luat la trântă cu Agenţia Naţională de Integritate


 Vrea funcţia înapoi
Adrian Rădoaie a dat în judecată instiţuţia şi a cerut repunerea în funcţie şi daune morale de câteva sute de mii de euro, pentru că, susţine acesta, destituirea este ilegală. „Am fost cercetat în baza ordinului M.A.I 400 din 2004, ordine inexistent, acea hârtie neigienică fiind nesemnată de către „emitent”, adică ministrul de interne din acea vreme, Marian Florian Săniuţă, acest lucru ducând la nulitatea absolută a acestei hârti neigienice”, afirmă Adrian Rădoaie.
Plăcuţe stradale ca la Roma, Viena şi Paris în Centrul Istoric

image


Actuala soţie, pe lista de demişi
Actuala soţie a lui Adrian, Melania, telefonistă a Detaşamentului de Pompieri, se plânge că e hărţuită moral superiori. „Eu am fost cercetată, în baza aceluiaşi ordin, tot pentru că nu am salutat un superior şi am primit amânarea cu un an a înaintării în grad. Am dat în judecată instituţia şi am şi câştigat”, povesteşte Melania. „Uitaţi-vă numai la părul meu. Am încărunţit înfiorător într-un an de zile, de când trăiesc acest coşmar”, spune femeia.
Artist sibian – vedetă în Canada
Şefii de la ISU tac mâlc
Conducerea ISU Sibiu a refuzat să formuleze un punct de vedere, solicitat de Adevărul de Seară, legat de acuzele pe care cei doi le aduc. Contactat telefonic, inspectorul şef, maiorul Cosmin Balcu a susţinut că singura poziţie este cea comunicată deja de către purtătorul de cuvânt. „Deocamdată Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu nu se pronunţă cu privire la acuzele aduse de cei doi, pentru că sunt mai multe lucruri ce trebuie analizate şi vom reveni cu un punct de vedere”, a declarat Diana Lazăr, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Soţii Rădoaie sunt decişi să meargă până în pânzele albe pentru a îşi demonstra dreptatea
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite