Centura Sibiului gata până la finele lui 2010. Vectra Service începe lucrările la tronsonul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru organizarea şantierului se lucrează de zor pe DJ 106B.
Pentru organizarea şantierului se lucrează de zor pe DJ 106B.

Organizarea şantierului braşovenilor de la Vectra Service este în plină desfăşurare de forţe pe DJ 106B. Începând de săptămâna viitoare, zeci de muncitori, basculante şi utilaje vor fi angrenate pentru ultimul tronson al centurii.

CITIŢI ŞI:

Pericol de moarte în munţii Sebeşului pentru directorul Astra Film Fest

95.000 de metri pătraţi de teren, decopertaţi, bătătoriţi şi acoperiţi cu pietriş. Peste, se vor aşeza containere cu birouri, parcări, laboratorul, staţii de sortare şi staţii de făcut asfalt. Aşa va arăta în câteva zile organizarea de şantier a societăţii Vectra Service din Braşov pe drumul judeţean DJ 106B Sibiu - Ocna Sibiului, acolo de unde va fi dirijată operaţiunea „ultimul tronson al şoselei ocolitoare a Sibiului“. Peste 150 de muncitori vor lucra la cei şase kilometri de centură, 70-80 de autobasculante vor căra balast şi pământ, aproximativ 60 de utilaje de la terasiere şi buldozere la escavatoare şi încărcătoare frontale vor fi implicate în construcţia drumului pentru care sibienii şi toţi românii aşteaptă de aproape şapte ani.
Investiţii de 133.000.000 de milioane de lei pentru drumuri existente doar pe hârtie
Mai simplu decât şi-au imaginat
În această săptămână au ajuns la Sibiu primele utilaje de la Braşov iar reprezentanţii Vectra Service dau asigurări că la începutul săptămânii viitoare, când organizarea şantierului va fi gata, se vor demara lucrările la centură. „Aproximativ o săptămână durează trasarea drumului, adică stabilirea axului drumului şi a lăţimii, după care vom trece la decopertarea stratului vegetal“, a declarat inginer Bogdan Partene, coordonatorul proiectului.

Acesta a mai spus că cei şase kilometri de şosea nu o să le pună probleme, munca pe care o au de făcut fiind mai uşoară decât au preconizat. „Este mult mai simplu decât ne-am aşteptat. Cu excepţia unui mic pod, nu avem lucrări de artă de făcut. Noi avem doar terasamente, nu ca cei de la Max Boegl, care au avut ceva de lucru şi încă mai au, pentru că sectorul lor de centură are multe poduri. La noi tot ce contează este să avem tehnică şi vreme bună. Încercăm ca pe tronsonul de autostradă şi drum judeţean să încheiem la începutul lunii decembrie“, a mai precizat Bogdan Partene.
Începe Campionatul European de Go
Societatea braşoveană a cerut cel mai mic tarif pentru construcţia unui sector de trei kilometri din centura Sibiului şi modernizarea a 3,6 kilometri din drumul judeţean, ceea ce reprezintă lucrarea finală pentru şoseaua ocolitoare. Vectra Service va primi pentru această lucrare 9,85 milioane de euro, din care 75% reprezintă o finanţare europeană prin facilitatea ex-ISPA, restul sumei fiind asigurată de la bugetul de stat. Primul tronson al şoselei ocolitoare va fi finalizat de consorţiul de firme Boegl-Geiger-Comtram, care a cerut prelungirea termenului până la 31 august.
Miei puţini şi slabi de Paşte în Mărginimea Sibiului

În maxim un an e gata
Societatea Vectra Service a semnat contractul pentru realizarea ultimei porţiuni a centurii în luna ianuarie iar pe 8 februarie au primit ordinul de începere. Termenul de execuţie este de 14 luni şi, cu toate că în luna aprilie 2011 este scadenţa predării celor şase kilometri de centură, braşovenii spun că în luna decembrie o vor preda, mai devreme cu patru luni.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite