Sibiu: Investiţii de 133.000.000 de lei pentru drumuri. Doar pe hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă se laudă că demarează lucrări de anvergură în mai multe localităţi. Consiliul Judeţean nu are în realitate nici bani ca să le înceapă. CJ-ul mizează pe o finanţare guvernamentală pentru o cincime din necesarul finalizării modernizărilor de drumuri sau introducerii alimentării cu apă curentă.

CITIŢI ŞI:

Zeci de infractori arestaţi la o razie cu 300 de poliţişti şi jandarmi

O avocată a fost agresată fizic de iubitul ei tot avocat, pe holurile de la Tribunal

Şantaj de mii de euro cu filmuleţe erotice

Consilierii judeţeni şi-au dat girul pentru ca insituţia care administrează destinele judeţului, să „pompeze”prin alocări bugetare sume importante de bani care să meargă la programul de pietruire, reabilitare, modernizare şi asfaltare a drumurilor de interes local dar şi pentru alimentarea cu apă a mai multor sate. Ba mai mult o parte din ei s-au bătut cu pumnul în piept că lucrările ce vor fi începute sunt de foarte mare anvergură şi cele mai „îndrăzneţe” făcute vreodată. Cine ştie însă să studieze proiectul de hotărâre poate vedea de la o poştă că de fapt Consiliul Judeţean nu are bani nici ca să înceapă lucrările. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Banciu a recunoscut că de fapt proiectul este deocamdată „apă de ploaie” şi ca nu există disponibil niciun leu pentru lucrări. „Este adevărat ce spuneţi dumneavoastră. Noi de fapt nu avem bani pentru aceste lucrări. Am făcut un plan de demarare a noilor lucrări avem promisiuni că vom primi finanţare prin alocaţii bugetare de la Ministerul Dezvoltării Regionale  şi Turismului. Din păcate nu ştim când vom avea sigur confirmarea că vin aceşti bani, dar am trimis planul la minister” a explicat vicepreşedintele CJ, pentru Adevărul de Seară.
Miei puţini şi slabi de Paşte în Mărginimea Sibiului
Lucrări multe, bani ioc
Consiliul Judeţean vrea să primească în acest an de la executiv aproximativ 33.000.000 de milioane de lei ca să modernizeze sau să repare o parte din drumurile din judeţ. Mai exact dacă banii ajung la Sibiu în această primăvară, vor fi demarate lucrări noi pentru introducerea de apă curentă în Cisnadioara (2,5 milioane lei), Blăjel (1 milion lei), Merghindeal (700.000 lei) şi Săcădatele (1 milion lei) si vor fi finalizare lucrările de la Micasasa şi Bradu. Ca să şi termine aceste lucrări CJ-ul ar avea nevoie de aproximativ 17.000.000 de lei. În privinta drumurilor, ar urma să fie demarate noi lucrari pe DN1 Cârţa – Agnita (18,5 km – 10.500.000 lei), DJ142J Seica Mare – Şeica Mică (7,8 km – 4.000.000 lei), DC 66 C Sălişte – Crinţ (2,5 mil lei), DC 39 Nocrich – Ghijasa de Jos (1,5 mil lei). Pentru aceste lucrări CJ-ul ar avea nevoie de 111.000.000 de lei. „Necesarul total finalizarea tuturor lucrărilor care ar urma să înceapă în acest an ar fi 133.000.000 de lei”, a mai explicat Ioan Banciu.
O anaconda uriaşă a fost adusă în oraş

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite