Sibiu: Şantaj de mii de euro cu filmuleţe erotice. Şantajistul arestat, văzut ca un vecin de treabă (UPDATE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoș Grigore riscă 12 ani dupa gratii
Dragoș Grigore riscă 12 ani dupa gratii

Şantajul i-a adus unui sibian mii de euro de la tinere naive din ţară şi o pereche de cătuşe. Dragoş George Grigore, în vârstă de 35 de ani a găsit o metodă ingenioasă de a face rost de bani, folosin reţelele de socializare de pe Internet.

UPDATE: Vecin de treabă şi bun meseriaş
Sibienii care locuiesc pe Calea Cisnădiei, în imobilul în care stă de zeci de ani Dragoş George Grigore spun că acesta este un om foarte de treabă.

image

Dragoş Grigore locuieşte la apartamentul cu numărul 12

image

Voina Adam, un bătrânel ce stă pe aceeiaşi scară cu şantajistul spune că a rămas şocat de cele aflate.

image

Soţia lui Dragoş nu a mai fost văzută acasă de când acesta a fost arestat.

image

„Am auzit dimineaţa că l-au arestat pentru că şantaja nişte fete pe internet. Nici prin cap nu mi-a trecut vreodată că el face aşa ceva. Este un om săritor, respectuos şi un bun meseriaş. Eu îi ştiu şi părinţii pentru că au locuit tot în acest imobil. Păcat că s-a băgat în aşa necaz, mai ales că are soţia gravidă” a mărturisit omul.

O avocată a fost agresată fizic de iubitul ei tot avocat, pe holurile de la Tribunal

Bărbatul, acum căsătorit şi viitor tată, a început să-şi găsească victime la începutul anului 2009. Şi-a deschis conturi pe cele mai importante reţele de socializare, facebook, hi5, yahoo messenger, unde s-a dat drept femeie, şi a atras în cursă zeci de tinere din ţară. Sibianul le convingea că deţine o reţea  de video chat şi le propunea să intre în ea, în schimbul unor câştiguri substanţiale. Tinerele aceptau şi colaborau, pentru ca în final imaginile din timpul videochaturilor pe care le purtau tot cu el, să ajungă în posesia şui Dragoş Grigore.  Acesta reuşea să pătrundă pe calculatorul victimelor cu ajutorul unui virus trojan, pe care îl trimitea pe email. Anchetatorii au descoperit că bărbatul reuşise să spargă peste 300 de conturi, folosind informatiile din mailuri tot împotriva victimelor. Când a avut şi filmările compromiţătoare controlând camerele web ale tinerelor cărora le-a câştigat încrederea, Grigore a început să îşi ameninţe victimele că va publica înregistrările pe Internet şi le va da astfel în vileag.  Ca să îi cumpere tăcerea, tinerele încărcau diferite cartele de mobil cu sume cuprinse între 10 şi 50 de euro sau îi trimiteau bani.

O brutărie a luat foc de la un cuptor prea încins

Turnat la Poliţie
I-a mers afacerea până când una dintre tinere a hotârât să meargă la Poliţie. Cazul a fost preluat de procurorii DIICOT, care au descoperit până acum şase victime, din judeţe Alba, Brăila, Ialomiţa. „Le-a copiat conturile, le-a modificat parola de acces şi le-a transferat datele informatice în calculatorul său. A folosit astfel datele şi filmările realizate cu camerele web în locuinţele acestora pentru a le şantaja” a declarat procurorul Călin Tatu, de la Biroul Teritorial DIICOT Sibiu. Tânărul riscă închisoare între 3 şi 12 ani pentru faptele sale. Dragoş George Grigore a fost prezentat  aseară  instanţei Judecătoriei Sibiu care a dispus „arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 29 zile începând cu data de 26.02.2010 , ora 16,00 şi până la 26.03.2010 ora 24,00”. Procurorii vor continua ancheta pentru a descoperi toate victimele care au căzut în capcana şantajistului.

Spitalele sibiene vor avea mai puţine paturi

Atenţie la chat
Poliţia tocmai va începe de la 1 martie o campanie de prevenire a pornografiei infantile pe Internet. Aceleaşi sfaturi pe care le dau polişiştii copiilor de a nu accepta propuneri de la necunoscuţi, sunt valabile şi pentru cei mari, atunci când vorbesc cu persoane necunoscute pe Internet.

Scandalul de la Salvamont “înecat” la Consiliul Judeţean

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite