Problema directorului Direcţiei de Sănătate, după scandalul pacienţilor legaţi de paturi: Ce a căutat presa la controlul din spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost director al Spitalului Judeţean, actualmente şef al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Gabriel Budescu „îşi pune problema” ce a căutat presa, aseară târziu, la controlul făcut de reprezentanţii instituţiei pe care o conduce, la Spitalul Judeţean. „Eu cred că acea instituţie nu este bine securizată din acest punct de vedere”, a concluzionat Budescu.

Citiţi şi:

Control fulger al Inspecției Sanitare și DSP-ului la Spitalul Județean

CUTREMURĂTOR - Pacienţi legaţi de pat la spitalul judeţean Sibiu

De ce sunt legati pacienţii de pat, la Sibiu: exista doar două asistente la 50 de bolnavi, noaptea

Dezastru la clasificarea spitalelor, în judeţul Sibiu

După ce şi-a trimis seara târziu echipă în control la Spitalul Judeţean, medicul Gabriel Budescu a avut astăzi o problemă: ce au căutat ziariştii aseară, la spital, când a avut loc acţiunea de control.

„Eu îmi pun problema cum dumneavoastra aţi reuşit ca la ora 9, 10, să fiţi în număr aşa de mare pe secţii fără să aveţi aprobarea, sau dacă aţi avut-o e foarte bine, a ofiţerului de presă, a managerului. Nu puteţi să intraţi într-un salon, la o anumită oră, fără aprobare. Eu cred că acea instituţie nu este bine securizată din acest punct de vedere”, a spus Budescu astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, agasat probabil de întrebările ziariştilor referitoare la scandalul de la Spitalul Judeţean, directorul DSP a explicat şi cum vede el o conferinţă de presă. „Eu v-am chemat să fac o conferinţă de presă, în acest moment conferinţa de presă s-a terminat. V-am spus exact ce am avut de spus. 

Dumneavoastră ştiţi foarte clar că sunt discuţii în care presa are acces şi sunt discuţii în care presa nu are acces. Sunt situaţii interne ale spitalului care nu pot fi discutate în prezenţa presei. După aceea, după ce se discută, are loc o anumită conferinţă de presă, dar care nu se desfăşoară ca cea de astăzi, ştiţi foarte bine, eu îmi spun ce am de spus, dumneavoastră puteţi să puneţi o întrebare sau două şi am terminat”, a descris Budescu modul în care ar trebui, în opinia lui, să se lucreze cu reprezentanţii mass-media.

Respinge afirmaţiile lui Şanta

Conferinţa de presă de astăzi a fost organizată, spune Budescu, pentru a anunţa că instituţia pe care o conduce respinge afirmaţiile medicului Adrian Şanta, managerului Spitalului Judeţean, potrivit cărora sunt secţii în care bolnavii ajung să fie legaţi de paturi, din cauza lipsei de personal.

 „După fişa de autoevaluare Spitalul Judeţean are personal pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii normale. În secţii sunt două asistente plus medicul de gardă, la 40, 35 de paturi cât are o secţie, este tot la fel o încadrare normală. Aceste asistente, ele pot să rezolve problema secţiilor respective”. susţine directorul DSP.

Directorul DSP respinge şi afirmaţiile conform cărora în spital bolnavii ar fi legaţi de paturi, în secţiile de Chirurgie. Chiar subordonaţii dumnealui au găsit însă în cursul nopţii doi astfel de pacienţi, la Reanimare. Când i s-a reamintit aceast lucru, a venit cu explicaţii.

„ Această contenţie poate fi medicamentoasă sau mecanică, este trecută în protocoale medicale şi ele sunt avizate de către consiliul medical al fiecărei secţii. Sunt trecute în fişa de observaţie în momentul în care se ia această decizie şi sunt luate anumite decizii în momentul în care starea de sănătate a pacientului o cere. Eu cred că nu se practică acest lucru decât sporadic şi numai pentru o anumită perioadă. Azi-noapte au fost doi pacienţi, amândoi au fost la ATI, probabil că situaţia a cerut-o şi dacă a fost făcută o fişă şi lucrurile erau trecute în protocoalele avizate lucrurile erau în ordine”, a mai spus Budescu.

Nu ştie câţi angajaţui are spitalul

Directorul DSP, fost director al celei mai mari unităţi sanitare din judeţ, a susţinut că spitalul are personal suficient, fără să poată oferi însă cifre concrete referitoare la numărul de angajaţi ai spitalului şi la deficitul de personal.

„Eu nu cunosc exact personalul, pentru că nu trebuie să ştiu exact, puteţi aceste întrebări să le puneţi la Consiliul Judeţean”, a adăugat Budescu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite