Dezastru la clasificarea spitalelor, în judeţul Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două spitale sibiene din şase sunt clasificate pe ultimul nivel de competenţă. Alte două sunt pe penultimul nivel de competenţă, şi doar două au nivel de competenţă înalt, însă ambele cu planuri de conformare.

Citiţi şi:

Universitatea „Lucian Blaga” donează un ecograf de ultimă generaţie Spitalului Clinic Sibiu

Clasificare cu emoţii la Spitalul Judeţean

Cele mai slab cotate spitale din judeţ, potrivit noilor norme ale Ministerului Sănătăţii, sunt cele de Psihiatrie şi Pneumoftiziologie. Acestea au fost încadrate în categoria V, ceea ce înseamnă nivel de competenţă limitat. Ele pot asigura servicii medicale pentru îngrijirea bolnavilor cronici, servicii medicale într-o singură specialitate sau servicii paleative.

Spitalul de Pneumoftiziologie a aplicat pentru clasificare de tip II M, respectiv nivel de competenţă înalt, iar reprezentanţii instituţiei se consider nedreptăţiţi de decizia ministerului.

“Consider că este o încadrare nejustificată, pentru că noi avem şi secţie clinic şi cadre didactice. Nu mi se pare cinstit faţă de noi, consider că facem o activitate superioară nivelului de clasificare 5”, spune medicul Ioan Drăghilă, managerul unităţii sanitare.

Două pe penultimul loc

Alte două spitale din judeţ au fost clasificate pe penultimul nivel de competenţă. Este vorba despre cele din Mediaş şi Agnita, care au, potrivit noilor reglementări, nivel de competenţă bazal, ceea ce înseamnă că deservesc populaţia pe o rază administrativ-teritorială limitată, pentru afecţiuni cu grad mic de complexitate.

Cele mai bune clasificări le-au primit Spitalul Judeţean şi cel de Pediatrie. Primul intră în categoria II, iar cel de-al doilea în categoria II M, în ambele cazuri fiind vorba despre nivel de competenţă înalt. Clasificările sunt însă provizorii, ambele unităţi sanitare având planuri de conformare. Cu alte cuvinte, mai au de îndeplinit anumite condiţii, lucru care trebuie făcut până la sfârşitul acestui an, altfel încadrarea lor se schimbă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite