Clasificare cu emoţii la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare spital al Sibiului aplică pentru clasificare de categoria a II-a, dar nu îndeplineşte toate criteriile pentru a o obţine. Pentru a se putea încadra, a elaborat un plan de conformare, care prevede, printre altele, preluarea unei secţii clinice de la Spitalul de Psihiatrie.

Citiţi şi:

Un tânăr a ajuns la spital după ce a fost lovit de un cal

Universitatea „Lucian Blaga” donează un ecograf de ultimă generaţie Spitalului Clinic Sibiu

Dosarele conţinând documentaţiile necesare clasificării spitalelor din judeţul Sibiu au plecat ieri de la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică la Ministerul Sănătăţii. Pentru cea mai mare unitate sanitară de stat din judeţ, propunerea este pentru clasificare de categoria a II-a, respectiv unitate sanitară cu nivel de competenţă înalt. În această categorie intră spitalele care deservesc populaţia judeţului din aria sa administrativ-teritorială, precum şi din judeţele limitrofe, cu nivel înalt de dotare şi încadrare resurse umane şi care asigură furnizarea serviciilor medicale cu grad mare de complexitate.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu nu îndeplineşte însă toate criteriile pentru a putea obţine clasificare de categoria a II-a. Potrivit ordinului Ministerului Sanatatii nr. 323/2011 spitalele din această categorie ar trebui să aibă, printre altele, şi structuri de psihiatrie, pneumologie şi pediatrie, care în acest moment la Judeţean lipsesc.

Portiţă de scăpare

Acelaşi ordin oferă însă şi o portiţă de scăpare, în sensul că, dacă în aceeaşi localitate, la o distanţă de cel mult 5 kilometri, există un spital clasificat cel puţin în categoria III care are linie de gardă pe una din aceste specialităţi, respectiva specialitate nu va mai fi obligatorie ca linie de gardă distinctă pentru spitalul care solicită clasificarea, în acest caz Spitalul Judeţean. Prevederea este însă aplicabilă pentru cel mult două specialităţi. În acest condiţii, în planul de conformare, Spitalul Judeţean a propus preluarea unei secţii clinice de la Spitalul de Psihiatrie, urmând ca patologia de pneumologie şi pediatrie să fie rezolvată prin liniile de gardă ale spitalelor de profil.

“Preluarea secţiei clinice de la Spitalul de Psihiatrie a reprezentat singura modalitate prin care spitalul putea accede la nivelul II de clasificare. Cu alte cuvinte a fost un rău necesar, pentru că accederea la un nivel inferior ar fi însemnat finanţare mai redusă”, explică medicul Adrian Şanta, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Celelalte spitale din oraş, respectiv cel de Pneumologie şi Pediatria au optat pentru clasificare de tip II M, care înseamnă de asemenea nivel de competenţă înalt, dar pentru unităţi monoprofil. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite