ULBS a dăruit un ecograf nou Spitalului. Şanta: acest aparat este unic în dotarea noastră (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul ecograf va funcţiona la Clinica Radiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi va deservi întreaga comunitate sibiană. Totodată, aparatul va servi la pregătirea medicilor care doresc să obţină atestatul în ecografie şi la alte activităţi de cercetare, beneficiarul ultim fiind tot pacientul care va primi îngrijiri de calitate, făcute de profesionişti pe baza unor diagnostice exacte şi a unor tratamente de ulti

Citiţi şi:

Patru persoane au ajuns la spital,muşcate de căpuşe

Un bărbat din Avrig a fost atacat de un bivol

„Cred că integrarea acestui aparat în fluxul de diagnostic al Spitalului Judeţean Sibiu este un pas foarte mare înainte. Aceste ecograf este singurul şi primul, evident, în Spitalul Judeţean Sibiu, capabil să facă analize ultrasonografice de prim rang", a declarat managerul spitalului, Adrian Şanta.

Investiţia de aproximativ 500 de mii de lei a fost făcută de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în cadrul proiectului „Integrarea cercetării româneşti în contextul cercetării europene – burse doctorale”, proiect finanţat prin Fondul Social European, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resuselor Umane.



Aparatul achiziţionat include, pe lângă funcţiile de bază ale unui ecograf, o serie de module de lucru printre care un modul de achiziţie 3D a imaginii ţesuturilor şi unul de achiziţie 4D cu traductor dedicat, un modul special de analiza părţilor moi şi a structurilor grase, un modul de achiziţie 3D a imaginii specializat pentru regiunea mamară, un sistem de analiză a ţesutului hepatic şi altele.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite