Control fulger al Inspecţiei Sanitare și DSP-ului la Spitalul Judeţean - doi bolnavi, găsiţi legaţi de paturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controlul a fost făcut după ce ieri, în ședința Consiliului Județean, managerul spitalului, Adrian Șanta, a declarat că, la chirurgie, unii pacienți sunt legați de pat din cauza lipsei de personal. 

CITIŢI ŞI:

CUTREMURĂTOR - Pacienţi legaţi de pat la spitalul judeţean Sibiu

De ce sunt legati pacienţii de pat, la Sibiu: exista doar două asistente la 50 de bolnavi, noaptea

Dezastru la clasificarea spitalelor, în judeţul Sibiu

Reprezentanții Inspecției Sanitare spun că au găsit două persoane în situația descrisă de Șanta, și susțin că în ambele cazuri măsura legării de pat era necesară. 

”Am găsit doar două persoane, dintre care una a suferit o operație, era asistată de ventilator și era sedată – risca să-și scoată tubul de dren, iar cealaltă – persoană pentru care se solicită consult psihiatric. Legarea este necesară pentru că ei încearcă să-și smulgă tuburile de dren, încearcă să-și smulgă acele de perfuzii”, a spus Lucian Blăguțiu, șeful Inspecției Sanitare de Stat. 

Potrivit acestuia, o alternativă la legarea pacienților ar fi fost o sedare mai puternică, opțiune care, în opinia lui, nu este recomandată. 

image

Blăguțiu susține că măsura legării s-ar menține și dacă pe tura de noapte ar fi mai mult de două asistente la 50 de bolnavi, câte sunt acum, potrivit declarațiilor managerului spitalului. 

”Un pacient care este agitat, care are o afecțiune de bază pentru care se internează și care are afecțiuni asociate pentru care necesită legarea, el tot timpul va fi legat, indiferent de numărul de asistente, pentru că nu se poate bloca o asistentă la patul bolnavului. 

Pentru cazurile acestea nu se va renunța la această procedură, pentru că sunt pe o perioadă limitată și sunt necesare pentru a proteja pacientul și pentru a face ca actul medical să decurgă în mod favorabil lui”, a mai spus Lucian Blăguțiu. 

Potrivit acestuia, secția este aprovizionată cu medicamente și materiale sanitare. 

”Au și dezinfectante, au și antibiotice, au tot ce le trebuie”, a mai spus șeful Inspecției Sanitare de Stat. 

image

Managerul spitalului revine cu explicaţii

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu, Adrian Şanta, a declarat astăzi, că a ales să tragă un semnal de alarmă după ce şeful secţiei de Chirurgie II, Dan Sabău, s-a plans în cadrul unui raport de gardă că pe tura de noapte are doar două asistente la 50 de bolnavi, motiv pentru care unii bolnavi ajung să fie legaţi de pat ca să nu-şi scoată, spre exemplu, tuburile de dren.

CITEŞTE AICI DECLARAŢIA COMPLETĂ A MANAGERULUI ADRIAN ŞANTA!

Directorul DSP are o problemă cu prezenţa presei la control

Fost director al Spitalului Judeţean, actualmente şef al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Gabriel Budescu „îşi pune problema” ce a căutat presa, aseară târziu, la controlul făcut de reprezentanţii instituţiei pe care o conduce, la Spitalul Judeţean. „Eu cred că acea instituţie nu este bine securizată din acest punct de vedere”, a concluzionat Budescu.

VEZI AICI CE A SPUS ASTĂZI DIRECTORUL DSP, GABRIEL BUDESCU

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite