CUTREMURĂTOR - Pacienţi legaţi de pat la spitalul judeţean Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul spitalului judeţean Sibiu, Adrian Şanta a mărturisit în faţa consilierilor judeţeni că din cauza lipsei de personal la secţia de chirurgie unii pacienţi sunt legaţi de pat.

CITIŢI ŞI:

Marş pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu

Dezastru la clasificarea spitalelor, în judeţul Sibiu

Consilierii judeţeni au rămas mască în momentul în care şeful celui mai mare spital din judeţ a declarat că în instituţia pe care o conduce, o parte din pacienţi sunt efectiv legaţi de paturi. Cauza este lipsa acută de personal precum şi de fonduri.

„O ducem rău. Asta e realitatea. Vă dau un exemplu. La secţia chirurgie II, avem doi asistenţi pe tura de noapte care au în grijă 50 de pacienţi. Unii dintre aceşti pacienţi sunt în postoperator şi au nevoie de o îngrijire permanentă. Din această cauză ajungem la soluţii barbare, respectiv să legăm pacientul de pat ca să nu îşi scoată tuburile sau să cadă din pat, ceea ce ne duce într-un ev mediu... Încercăm să trăim şi să rezistăm cum putem” a spus printre altele Şanta.

Acesta a mai vorbit şi despre clasificarea spitalelor şi a mărturisit că spitalul judeţean nu putea fi încadrat ca spital de rangul I din cauză că nu are anumite secţii şi printre care una de chirurgie vasculară.

Şi pentru a ajunge să se încadreze la rangul II, lipsesc secţiile de boli pulmonare, pediatrie şi psihiatrie, secţii care trebuiesc rezolvate până la 31 decembrie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite