Primăria va demola imobilele care nu respectă legea urbanismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea nu va face nicio concesie pentru cei care au construit ilegal în oraş. Proprietarul imobilului de pe Oituz 22 va trebui să demoleze şi el etajele făcute în plus conform noii legi a urbanismului.

CITIŢI ŞI;

Scandal pe strada Oituz, din cauza construirii unui bloc

ANL-urile din Sibiu riscă să rămână fără căldură în sezonul rece

Crapă zidurile de la casele de lângă viaductul din Gara Mică

Pentru că Guvernul României a decis să imobilele ridicate fără acte nu mai pot fi autorizate ulterior, lucru stabilit printr-o ordonanţă de urgenţă prin care este modificată legea urbanismului, municipalitatea sibiană se gândeşte serios să pună cât mai curând în aplicare noua lege. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis este decis să facă curăţenie prin oraş, în cazul în care se constată, după ce inspectorii primăriei vor face controale, că autorizaţiile de construcţii nu au fost respectate. „Acum nu mai există protiţa de intrare în legalitate a celor care nu au făcut-o anterior. Cei care nu au respectat autorizaţiile de construcţie vor trebui să demoleze integral sau parţial nivelele care nu corespund cu actele eliberate” a explicat Iohannis.

Cap de linie pe Oituz

Cazul semnalat în dese rânduri de ziarul nostru, legat de imobilul de pe strada Oituz  de la numărul 22, acolo unde beneficiarul proiectului nu a respectat deloc autorizaţia de construcţie este în vizorul primăriei. “În cazul acestui imobil primăria a dispus stoparea lucrărilor deoarece nu a fost respectată autorizaţia de constuire. Acest lucru nu a fot respectat, iar municipalitatea a sesizat organele de urmărire penală pentru nerespectarea măsurilor de oprire a lucrărilor. Momentan cazul se judecă în instanţă”, a explicat Carmen Chiş din cadrul Biroului de Presă. Nerespectarea legii în rândul imobilelor ridicate în oraş se reflectă în faptul că serviciul specializat pe disciplina în construcţii din cadrul primăriei, a încheiat un număr de 81 de procese verbale de contravenţie în anul 2010. Suma totală încasată a fost de 104.000 lei.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite