Sibiu: Scandal pe strada Oituz, din cauza construirii unui bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imobilul trebuia să aibă un anumit număr de etaje, dar vecinii se plâng că nu s-a respectat autorizaţia emisă. Proprietarul care a fost amendat de Primărie, spune că a modificat un pic proiectul, dar respectă regimul de înălţime.

CITIŢI ŞI

Scandal pe funcţia de director de şcoală,ajuns până la Prefectură

O bucătăreasă fură mâncarea copiilor de la un centru de plasament

Nu este un secret că în ziua de azi multe din noile blocuri sau imobile care se construiesc în Sibiu sau alt oraş din ţară, nu respectă autorizaţia pentru care administraţiile locale au dat aviz favorabil. Un caz aparte a fost semnalat şi de mai mulţi sibieni care locuiesc în imobilele ce se învecinează cu un nou bloc ce răsare pe strada Oituz. Oamenii s-au plâns la redacţia Adevărul de Seară că beneficiarul lucrării nu respectă deloc autorizaţia de construire emisă de primăria municipiului Sibiu. Chiar dacă în autorizaţie scrie că regimul de înălţime este subsol – parter – 2 etaje – masardă (S+P+2E+M), la faţa locului lucrurile stau altfel. Acolo se vede clar că structura ridicată, este până în momentul de faţă de tipul S+P+3E şi se mai lucrează în continuare. ”Dintr-o zonă liniştită de case am ajuns acum să vedem că fiecare construieşte cum vrea. Nimeni nu ne bagă în seamă. Pe autorizaţie scrie ceva şi acolo se face altceva. Ne-au miniţit că o să fie două etaje şi acum se tot duc în sus şi nu se mai opresc din construit” spune Codruţa Moga, care locuieşte în imobilul cu numărul 24.

Amendat şi avertizat de primărie
Reprezentanţii Primăriei au explicat că au luat la cunoştinţă de situaţie şi chiar au şi făcut controale la faţa locului. Primăria mai spune că Inspectorii Serviciului Disciplina în Construcţii au verificat respectarea autorizaţiei de construire, iar beneficiarul imobilului a fost amendat pentru nerespectarea regimului de înălţime şi anume pentru faptul că a depăşit înălţimea pe fiecare nivel construit cu câţiva centimentri. ”În urma controului a fost întocmit un proces verbal prin care beneficiarul imobilului a fost amendat cu suma de 5000 de lei. Conform dispoziţiei de şantier emisă de municipalitate nivelul maxim de înălţime este de 12 metri de la cota zero” a explicat Carmen Chiş, de la Biroul de presă al Primăriei.

Proprietar descumpănit
Firma SC Petrotyl SA, bate acum în retragere şi spune că nu va mai face mansardă şi că etajul 3 devine astfel ultimul nivel al imobilului. ”Noi am respectat regimul de înălţime. Nu vom merge mai sus decât scrie în autorizaţie. Oamenii să stea liniştiţi că nu facem nici un etaj în plus” a expicat Trihenea Dumitru, beneficiar al proiectului.

Monitorizaţi de Primărie
Municipalitatea sibiană spune că în perioada viitoare va acorda o atenţie sporită acestui caz. ”Am constatat că momentan nu a fost încă ridicat ultimul nivel şi anume mandarda. Angajaţii Primăriei vor mai face verificări şi pe viitor pentru a constata dacă se respectă măsurile impuse de municipalitate”, a explicat Carmen Chiş de la biroul de presă.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite